1,6 16V kto ma nie przeczyta i odpisze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podczas zdejmowania nogi z gazu silnik zaczyna się dławić spadają obroty jak by miał zgasnąć i potem wzrastają do normalnego poziomu,jak jest zimny silnik gaśnie jak ciepły radzi sobie i wejdzie na normalne obroty.meches wymienił trzy możliwe przyczyny pomóżcie mi je wykluczyć:
zawór odpowietrzenia skrzyni korbowej
zawór wolnych obrotów
czujnik Halla jak możecie dopiszcie czy w/w części mogą wpływać na to.
Czyszczony był zawór wolnych obrotów bo przy dodawaniu gazu(wyprzedzanie) szarpało silnikiem, temat ustał ale zrobiło się to co piszę wyżej

... a czy ten wężyk od podciśnienia co doochodzi do krokowca jest w doobrym stanie ......

ja bym stawial na krokowca,
tez mam tak, ze jak jade np na 2 czy 3 biegu bez gazu i zaczynam dodawac to silnik troszke szarpie i wlasnie zamierzam wymienic krokowca, jak sie poprawi to bede wiedzial napewno ze to to bylo przyczyna

Cytat:
2005-03-09 09:02:19, mily-swiety pisze:
... a czy ten wężyk od podciśnienia co doochodzi do krokowca jest w doobrym stanie ......

Miły dobrze mówi. U mnie ten właśnie wężyk był dziurawy, a objawy miałem podobne. Po wymianie wszystko jest ok.

Cytat:
2005-03-09 09:02:19, mily-swiety pisze:

u mnie się zkleszczał, więc wstawiłem wewnątrz kolanko miedziane od CO i jest gicio

Jaki węrzyk przy krokowcu gdzie on dochodzi, u mnoe do sameg okrokowca nic nie dochodzi oprócz wiązki kabli