[126p] akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie odnosnie akumulatora tzn. jaki mam kupic do malczana tak zeby w zimie krecil bez problemu a z drugiej strony zeby nie poupalac kabli ostatnio mialem 34 prosze o jakies sugestie rowniez jesli chodzi o marki no i oczywiscie ceny bo naprawde nie mam bladego pojecia dzieki z gory

[ wiadomość edytowana przez: Davidt dnia 2005-04-11 20:29:51 ]

ja kupiłem dwa dni temu aku firmy Budget (robi to centra) 36Ah za 74 zeta......

mowisz ze 36 wystarczy spoko dzieki armata

Jezdzilem długi czas na akumulatorze 36 ah Centry.
Jako ze padł i kolega sie zaofiarował i pozyczył mi swojego 48 lub 56 to mam pewne porównanie.
Auto odpala o niebo lepiej ...... powiedziałbym ze kupujac teraz wezme 42 lub 46 bo te 4 kilo wiecej nie zrobia roznicy a umozliwia lepszy odpał.....

dzieki czuczu za Twoja opinie wezme ja pod uwage przy kupnie pozdrawiam jedynie czego sie obawiam to ze jak bedzie wiekszy moze mi poniszczyc jakies przewody albo upalic altka

[ wiadomość edytowana przez: Davidt dnia 2005-04-11 23:03:52 ]

Niczego nie popali-glownym parametrem akumulatora jest pojemnosc wyrazana w amperogodzinach!!!! Przez zalorzenie wiekszego akumulatora nie zwiekszasz napiecia!!!!!! W zimie akumulator ma mniejsza pojemnosc ze wzgledu na temp. dlatego bezpieczniej jest miec wiekszy akumulator!!!!!! Kiedys jezdzilem nawet na 72amperogodziny. Kupilem rok temu 34Ah i uwarzam ze jest za maly!!!! taki najlepszy moim zdaniem to 42Ah. Najleprze firmy to oczywiscie Bosch, polska Centra, i Exide, z czego najtansze i najlepsze to Centra i Exide. Firma Exide zrobila jako pierwsza na swiece akumulator samochodowy, jest tania i dobra, Centra robi na ich licencji. W rzadnym wypadku nie kupuj akumulatora Jenox ostatnie gowno-po roku na smietnik!!!!! nie chce sie ladowac i takie tam no szmelc co tu durzo mowic!!! Za Exide 42Ah powinienes zaplacic okolo 160zl. Ale uwierz mi ze warto!!!! Pozdrawiam

Nie kupujk Bosha białego "GÓWNO nie z tej ziemi" pierwsze mrozy przyszły i w morde go strzelił trza było ładować co chwile bo nie wyrabiał na wzmacniaczu od radia...
Polecam Centre z poldasa ma wiekszy amperaz i bez problemu pociągnie piec io niebedzie z nim problemooof

kazda 34 nie da rady z mocnym audio!!!! a bosch sam w sobie jako firma jest najlepszy.

oki chlopaki wielkie dzieki za cenne uwagi w piatek jade po akumulator wiec zobacze jakie sa po ile i wezme to wszystko pod uwage jeszcze raz dzieki