Oswietlenie wewnetrzne essiego :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W koncu zaczyna miec to rece i nogi

Image Hosted by ImageShack.us

Nie chwaląc się mam tak samo

Jak uzyskałes efekt czerwono niebieski?? niebieskie ledy od spodu podświetlają tablice, a czerwone z gory, gdzie powinny byc (były)zarówki ?? Ja zmienilem wszystko na czerwono, ale głownych zegarów balem sie ruszać Cieżko jest je wyjąć, a przedewszystkim czy spieprzyć, zeby potem wskazywało sensownie ?

Ja mam wszystko na czerwono, tylko cyfrówki brak

a jak oswietlic ledami pokretla od ogrzewania tam jest zielona folia w sordku w plastiku zatopion ajak to pokonales ? czy to moze inny essi i tak masz ?

wyslalem do noska zdjecia jak to wszystko robilem

Powinny byc dostepne niedlugo, a co do pokretel to bardzo latwo to wyszlo bez zbednego rozbierania i kombinowania Ledy niebieskie 5mm wlutowalem bezposrednio w miejsca zarowek i nic wiecej nie robilem...efekt jak widac

Pozdrawiam !

Ja jestem na etapie zmiany na czerwone podświetlenie ale mam problem ze zdjęciem wskazówek moze ktoś ma patent na ich zdemontowanie...

a ktoś tam wymyśłił, przyznaje się ze nie ja, ale nie pamiętak kto, że wystarczy widelcem podważyć

Tazz to w końcu jakie ty masz autko?Na zdjęciu MKVII(w profilu) ale zegarki są z MKVI...

Cytat:
2005-03-08 15:10:14, MasterCheat pisze:
a ktoś tam wymyśłił, przyznaje się ze nie ja, ale nie pamiętak kto, że wystarczy widelcem podważyć

Hmmm widelcem ??? Bardzo tworcze ale czy aby skuteczne ?

Cytat:
2005-03-08 15:13:38, mazi25 pisze:
Tazz to w końcu jakie ty masz autko?Na zdjęciu MKVII(w profilu) ale zegarki są z MKVI...

2 w 1

Cytat:
2005-03-08 15:22:16, SS___73 pisze:
Hmmm widelcem ??? Bardzo tworcze ale czy aby skuteczne ?

Skuteczne , ale jak się boisz to weż dwa stołowe noże - nie ostre. Podwadź równolegle środkowe kólko wskazówki - zrób dobrą dźwignie to łatwo je wyjmiesz.

A i pamiętaj o zaznaczeniu położenia wskazówek. !!

Tazz , dalej mnie gryzie jak zmajstrowałeś oświetlenie wskazówek ???????????????? Farba flourescencyjna, ledy od góry ???

Cytat:
2005-03-08 16:12:41, mirasEssiMkVII pisze:
Tazz , dalej mnie gryzie jak zmajstrowałeś oświetlenie wskazówek ???????????????? Farba flourescencyjna, ledy od góry ???

Miras to bylo tak wyjelem seryjny plastik gornego oswietlenia i wsadzilem tam czerwona folie ( jezeli chodzi o te foto ponizej ) ladnie to na zdjeciu wyglada ale w rzeczywistosci bylo gorzej troche. Teraz mam inaczej, bo wsadzilem na gorze ultrafiolet a wskazowki pomalowalem tuszem UV, ale nadal mi sie nie podoba chciaz juz jest lepiej. Bede jeszcze cos kombinowal

Tazz myśl, kombinuj , czas leci,ja też chciałbym mieć takie cacko.Kupilem spray flourescencyjny.Po psiknięciu na próbę wskazówek na innej desce (od diesla) wyszło cacy,ale............trzeba je oświetlać białym swiatłem.A to znowu zepsuje efekt podświetlenia od dołu.

[ wiadomość edytowana przez: mirasEssiMkVII dnia 2005-03-08 18:34:24 ]

Powiem ci szczerze ze wiem jak to zrobic tylko szukam dobrej bialej farbki do wskazowek bo tusz ladnie ich nie pokrywa, ale ogolnie jest git, nawet cyferki od licznika kilometrow pomalowalem i sa widoczne w nocy

A ja podswietlilem jeszcze zegarek :D Wlutowalem lekko spilowana diode zamiast zaroweczki i tez jest gites :-) A zegary mam biale i nierowne podswietlenie na niebiesko mi sie nie podobalo, wiec naswietlilem je dodatkowo takim neonkiem z allegro za chyba 10zl :] (po wyjeciu czerwonej szybki z naswietlenia). Mam seryjne pomaranczowe wskazowki i ktorych nie bylo widac z podswietleniem, ale teraz w polaczeniu z naswietleniem biale zegary z odbijajacymi pomaranczowymi wskazowkami wygladaja super. Osobiscie polecam ;-)

nio a u mnie wyglada to tak

Image Hosted by ImageShack.us

Sexi Essi ....