O Polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Polonez to fajne auto. Ma zalety jak i wady. Ale można go stuningować za rozsądne pieniądze. Znam ludzi którzy włożyli w nie tyle serca i kasy, że mogliby kupić niejedną zachodnią, paroletnią bryczkę. Ja nie wiem ale do tego auta mam sentyment, na nim robiłem prawko, uczyłem się jeździć.

Zgadzam się z trombocytem, że Polonez ma wady i zalety. Ogólnie uważam, że jest to samochód dobry i nie zawiedzie jeśli się o niego dba

Polonezik to fajna bryczka, to że polski nie znaczy, że gorszy

Jestem bardzo zadowolona z uzytkowania Poloneza. Mam Atu jest bardzo wygodny wozik i świetny nie tylko do jazdy...

CIESZĘ SIĘ, ŻE FANI POLDKA MAJĄ DUŻE POCZUCIE HUMORU.

A CO? LEPIEJ BYĆ SMUTASEM.POLONEZIK JEST SERIO OKI DO....

Mam PF 125p i jestem bardzo z niego zadowolony a potrafi jeszcze zadziwić niejedną "super" bryczkę.

ja np jestem strasznie oburzony jak (moim zdaniem najbardziej zkorumpowana gazeta )napisala czyli auto swiat o polonozie ze ma w standardzie tylko wspomaganie a np. o matizie ze standard wyposazenia to: wycieraczka z tyłu jakis spojler zegarek itp moim zdaniem polonez ma wiecej rzeczy np. halogeny, wycieraczka z tyłu wspomaganie zderzaki w kolorze nadwozia zegarek obrotomierz (o czym matiz w najlepszej wersji bawet nie ma) hamulce lukasa dzielona kanapa tylna dwa razy wiekszy bagaznik takze MATIZ TO DNO

Polonez strasznie mnie wkur.... No ale trudno tylko taką padlinę mam bo na inny wózek mnie nie stać. Osobiście wolałbym Porsche i ciekawe kto by lepiej wyglądał WY w zardzewiałych Polonezach czy ja w PORSCHE

KOLEGO PONIŻEJ,
WSPÓŁCZUJĘ, ŻE MASZ OBOLAŁE PODEJŚCIE DO POLDKÓW, BŁĘDNIE TEŻ MYŚLISZ ŻE WSZYSCY ICH POSIADACZE MAJĄ TE AUTA Z MUSU ZWIĄZANEGO Z BRAKIEM KASY.SĄ BOWIEM TACY, KTÓRYCH STAĆ NA PORSCHE, ALE WOLĄ NASZE POLSKIE POLDKI.ZAPEWNIAM CIĘ TEŻ, ŻE DOBRZE ZADBANY I ODSTAWIONY POLONEZ MOŻE TAKŻE WYGLAĆ SUPER. POZA TYM NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ PSA Z KROWĄ< POMIMO WSPÓLNYCH CECH WIELE JE RÓŻNI.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH LUBIĄCYCH POLDKI Z WŁASNEGO WYBORU, A TOBIE ŻYCZĘ SPRÓBOWAĆ SPOJRZEĆ INACZEJ NA POLONEZA, MOŻE ZMIENISZ PODEJŚCIE DO SWOJEGO AUTKA .
TRINITY

LUDZIE !!!! Szanujcie Polonezy, bo to jeszcze chyba jedyny ostatni produkowany Polski samochód. Łza się w oku kręci gdy widzę upadającą Polską motoryzację. Sam nie mam Poloneza, ale pamiętam kiedy to wszyscy marzyli o Maluchu a Polonez był wierzchołkiem pawie nie do zdoycia. Szkoda, że Ci co produkują samochody i GÓRA nie pamięta tego bo można by byo go jeszcze uzdrowić. Niech przykładem będzie Golf czy Passat, który ma kilka swoich wersji a nazwa cały czas ta sama. Dobrze są tacy ludzie jak Wy, bo jest nadzieja że duma Polskiej motoryzaci (Polonez) nie będzie zapomniana

Wkur...ją mnie takie gadki jak tego co to by sobie kupił Porche ale że go nie stać to jeździ poldkiem choć go nie cierpi. Facet to kup sobie stare VW albo Opla może wtedy będziesz miał rogal od ucha do ucha jak będziesz pakował kupe kasy w części a dwie ulice dalej koleś będzie zakładał spojlery do poldka bo części to on kupuje za grosze. Ja myślę że ten co to pisał to niema serca do aut tylko do szpanu.

Pozdrawiam
Nawaho

ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ NAWAHO .
NOWY CZŁONEK KLUBU.

Czesc Wam. Ja powiem tak. Stac mnie na inny samochod moze nawet ze 2 klasy wyzej. Ale niestety z polonezem sie nie rozstane odkad mam do niego zaufanie. Mialem bardzo powazny wypadek. Wszystko porozwalane as mnie i pasaerom prawie nic!!! Pokazcie mi tak bezpieczny samopchod jakim jest polonez w tym przedziale cenowym. POLONEZ IS THE BEST.
Pozdrawiam Was
voyteck

Uważam że debilem jest ten kto śmieje się z czyjegoś auta, tak jak np. niektórzy śmieją się z tuningowanych Poldków. No cóż począć . Dla mnie Polonez to dobry samochód. Podoba mi się. A najbardziej denerwuje mnie jak ktoś pieprzy
Cytat:
JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI TO SIĘ LUBI CO SIĘ MA

Nie wiem czemu ludzie się tak dziwią jak mówię że to najlepszy samochód

Co za cwel nazywa POLONEZA padliną niech zwróci się z tym problemem do mnie!

trzeba dbać o to co Polskie bo zginiemy w tyglu nijakości.

dla mnie polonez jest autem któty odpowiada moim preferecjom no może wiekrzości z nich
po pierwsze jest prosty w budowie żadnej elektroniki tylko prosty gażnik z ręczna regulacją ssania, części są tanie i dostępne, auto dzięki resorom jest pakowne ponad normę dla wspóczesnych aut, pzatum swoją konstukcją przypomina czołg.
Posiada jednak wade jest nim silnik troche za słaby jak na tak ciężkie auto więc planuje wymiane na 1.6 DOHC aby dodać więcej wigoru do jazd miejskich

Witam
Są różne powody dla których ludzie kupują poloneza. Jedni kupują, bo ich nie stać na nic "lepszego". Inni, bo lubią grzebać w silniku, a poldi im to umożliwia, jeszcze inni, bo go lubią i im się podoba, a jeszcze inni, bo go kochają. O tym nie ma co dyskutować, bo o gustach się nie dyskutuje, ale według mnie poznaje się ludzi po tym jaki mają stosunek do innych. Jeśli gościu mi mówi, że jestem frajer, bo jeżdze taką padliną, a sam jeżdzi MPK, albo ojciec mu kupił golfa (hehe) i wieś tańczy i śpiewa (bez urazy dla wsi), to ja już wiem co to za typ i z nim nie dyskutuje, bo to cham i tyle. Ja jeżdze poldim, bo go lubie, a deszcz na głowe mi nie pada i koła (wszystkie 4), toczą się w jedną stronę więc nie jest to takie złe autko chyba nie??

Dla porownania pozwole sobie przytoczyc: Ford Mondeo 2.5 V6 rok prod. 1999. Auto warte kupe kasy, komfortowe i niezawodne, jezdzi szybko i bezpiecznie, spala deczko wiecej od Poldka 1.6e. Dla mnie to zadna frajda bo ja nie tylko lubie jezdzic samochodem ale lubie tez przy nim siedziec i cos robic samemu i w Polonezie praktycznie nie jest mozliwe zrobienie czegos w swoim garazu, a w ojca Fordziku nie umiem nawet zmienic oleju. Uwazam, ze tutaj o to chodzi i klutnie w sensie 'jak bym mial kase to bym se kupil' nie maja sensu.