Wraca Lancia Stratos !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wraca Lancia Stratos !
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=600462

Niech wraca to i tak już nie bedzię tamta lancia.
Szyba dzielona jak w starym starze

Tragedia. Małe zielone gówno. Do Lanci Stratos to temu maluchowi daleko. Przód koszmarny, tył jeszcze gorszy. A ta szyba z przodu - dzielona jak w starym "Ogórku" Gdzie Ci projektanci mają oczy?

BTW:Ludzie którzy rzeczywiście potrafiliby zaprojektować wizję nowego sportowego autaa nawet cała linię nadwozia (chociazby człowiek który zaprojektował nowe wizje syreny) niemogą się nigdzie wybic bo kazdy z "wyzszych sfer " ma w dupie projekt szarego człowieczka. Ale takie gówno które zaprojektuje jakiś znany gość to odrazu ma byc promowane na super sportowe auto. Paranoja - syf kiła i mogiła

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Niestety oryginalny Stratos też nie był najpięknieszy samochód!!!

Przeczytałem ten artykuł i jest to jedno wielkie nieporozumienie - opisany jest prototyp nie mający nic wspólnego ze Stratosem z wyścigów, którego ten żólty naśladuje. Oryginalny projekt Bertonego (ten opisywany) wygladał tak:

tez to widzialem
jest troche wspolnego, widac podobienstwo, ale to nie to samo
a szkoda

pierwsza wersja lancii stratos zero od Bertona tez sie nie podobala ale ja dopracowali i powstala ta lancia ktora znamy z tras rajdowych

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek-stratos dnia 2005-03-09 20:07:51 ]

oglądalem to osobiście i muszę powiedzieć, że tragedia to to nie jest ale do legendy mu daleko

Nie wiem jak Wam się mogą podobać takie samochody. Moim zdaniem najlepsze maszyny są TUTAJ

Cytat:
2005-03-09 22:41:19, MARKHEIM pisze:
Nie wiem jak Wam się mogą podobać takie samochody. Moim zdaniem najlepsze maszyny są TUTAJ

Popieram w 100%.
Chodzi za mną od jakiegoś czasu chevy caprice z połowy lat 80tych.
Taki niby szaraczek, ale duch starego amerykańca w nim siedzi.

Mnie się marzy Camaro 73-79r. albo Caprice Combi. 5,52 metra długości.

nie wiem co was tak fascynuje w lancii stratos? chyba jedynie zostala zauwazona przez wzglad na poloneza.

Cytat:

Miodzio, od dzieciaka choruję na takie fury , np. Dodge Challenger z 1970 z motorem powiedzmy 7,2L ... Ten styl, ten dzwięk - poprostu wypassss...

mozecie powiedziec ze jestem stereotypowy ale dla mnie tylko Shelby Mustang GT500...

Cytat:
2005-03-09 23:28:36, Quattro pisze:
mozecie powiedziec ze jestem stereotypowy ale dla mnie tylko Shelby Mustang GT500...

I żaden inny

Cytat:

>klik<

jest tam taki wpis:
Engine
by Bravo @ Monday June 30, 2003 @ 02:07pm
My frien has something like this in the very exotic car. Polonez from Europe.

który to z was?

A mnie sie podoba somochód, którym jeźdxił Don Johnson w serialu 'Nash Bridges' - 1971 Plymouth Barracuda Convertible

(Jak OT to na OT)

Cytat:
2005-03-10 00:04:55, Stary_Jaro pisze:
>klik< jest tam taki wpis: Engine by Bravo @ Monday June 30, 2003 @ 02:07pm My frien has something like this in the very exotic car. Polonez from Europe. który to z was?

o matko taki stary ten moj wpis.... a juz myslalem ze nikt go nie odnajdzie

Cytat:
2005-03-09 23:28:36, Quattro pisze:

Hehe dokładnie Mustang Rulez
A co do tego autka, to juz wole stratopoloneza niz to coś

Cytat:
2005-03-09 23:03:17, PACAN pisze:
nie wiem co was tak fascynuje w lancii stratos? chyba jedynie zostala zauwazona przez wzglad na poloneza.

niezgodze sie bo stratosem fascynowałem sie w czasach gdt na ulicach jeżdziły maluchy DFy i a samochody jak Polonez łada czy zastawa były rarytasem a to dzieki resorówce BURAGO w tradycyjnych barwach AIR ITALIA potem jak zaczołem sie interesować spotrem to musiałem natknąc sie na maszynke do wygrywania czyli własnie stratosa zostało mi to dnia dzisiejszego

Mnie się zawsze podobało to.