Croma powraca !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak Wam się podoba nowa Croma ??
Klik

Wiadomo , że to nie będzie juz to samo co poprzednia kanciasta i na dodatek z 2.0 ie turbo , ale też ma wypaśne motorki

Pozdro. Piotrek.

Hmmmm turbo jak turbo kolega miał super porobionego klekota.
Wiem ze 1/4 was nei interesuje ale jego diesel zap az miło..... w modlinie - biała croma.
Teraz ma 2,5 v6 bodajrze czarną i to dopiero konkretne autko.
Miła alternatywa dla golfa czy bmw czy kadeta bo jest w podobnej cenie.
Auto nie docienione a jest naprawde solidne.

8mc temu gdy byłem na etanie kupowania auta, bardzo mocno myślalem o starej cromie przed liftinigiem. To dziwne bo nie lubie 5D sedanów. A nie kupiłem tylko dlatego ze wiekszośc jakie znajdowałem to 2.0 Turbo- zjadł by mnie a TD nie znosze. W każdym razie uważam pierwsza crome za naprawde piękne i nie docenione auto. Co o nowej? idiotyczna konkrencja dla Signum, w dodatku wyglda jak napakowane stilo, jednym słowem auto dla nikogo. Wróże sprzedaż w polsce rzędu 50 stuk rocznie..

eeee chyba nie bedzie tak źle, w sumie z tego zdjęcia widać wiele nawiązań do linii focusa, myśle że może śmiało z fordem konkurować

i te ogromne reflektory... a to co zrobili z punto - boze pokaraj tych ktorzy robili "lifting" ;/

Cytat:
2005-03-09 17:11:48, mille pisze:
8mc temu gdy byłem na etanie kupowania auta, bardzo mocno myślalem o starej cromie przed liftinigiem. To dziwne bo nie lubie 5D sedanów. A nie kupiłem tylko dlatego ze wiekszośc jakie znajdowałem to 2.0 Turbo- zjadł by mnie a TD nie znosze. W każdym razie uważam pierwsza crome za naprawde piękne i nie docenione auto. Co o nowej? idiotyczna konkrencja dla Signum, w dodatku wyglda jak napakowane stilo, jednym słowem auto dla nikogo. Wróże sprzedaż w polsce rzędu 50 stuk rocznie..

jak dla mnie to miks Chryslera Grand Voyagera i Forda Focusa....

i co najlepsze - Mille gdybym mial kase to pewnie bylbym jednym z tych 50

Nie wiem czemu, ale w ostatnich latach wszystkie samochody tłucze sie na jedno kopyto. Dawniej każdy wyglądał indywidualnie, teraz wszystkie w jakimś stopniu są do siebie podobne.

A ta nowa croma??? Bleeeee.

Cytat:
2005-03-09 19:14:41, Quattro pisze:
jak dla mnie to miks Chryslera Grand Voyagera i Forda Focusa.... i co najlepsze - Mille gdybym mial kase to pewnie bylbym jednym z tych 50

jeśli chodzi i wygląd to zgadzam sie: voyagero-focus ale dalej wydaje mi sie ze fiat celuje w klase signum, czyli w nie wiadomo co.
Tak czy inaczej nikt tego nie kupi, niech FIAT wreszcie zrozumie ze nie sprzeda nigdy auta klasy średniej bo do tego trzeba lat doświadczeń i prestiżu w tym segmencie. Jeśli trakotwać crome jako duże kombi to ma naprawde sporą konkrencje: mondeo, avensis, accord, passat, octavia, laguna, c5, 156, vectra, itd. juz przegrali.

jak renault wrowadzalo lagune tez tak mowili..

pożyjom uwidjom

Brzydal... Poprzednia Croma miała więcej uroku osobistego...te już wygląda jak mieszanka renault scenic, fiat punto, ford focus i bog wie czego jeszcze... ogolem...mi sie nie podoba...

sorki...ale musze sie dowalic do szczegolu Mille...jaka ze obiktywnie patrzac konkurencja dla takiej cromki bylby passat??...nie lubie VW!! tluczony na jedno kopyto juz od 8 lat!! a technicznie chyba ciagle w epoce poczatku lat 90tych...! A cromka mi sie osobiscie podoba z wygladu...jednak zgadzam sie z opinia ze wszystkie fury jakby z jednej tloczkarni wychodzily...moze to wina tego ze designerzy skacza tu i owdzie...np alfa-seat...w kazdym razie ja widze w tej cromce troche z niemcow jakby..alfa sie rzuca w tylnych lampach jakby...no ale to nie dziwne a przod to mi windstara przypomina [reflektory]...ale oglonie jak ujrzalem ja w gazecie to pozytywnie sie zaskoczylem...tym bardzije jak zobaczylem slowo "croma"...ale z croma to ma malo wspolnego =/ a tak troche zbaczajac z tematu...z ego co widze to mniej konserwatywna i bardziej oryginalna polityke obrala cytrynka, renowka, pezotka raczej tez...ale tak posrednio, ogolnie francuzy chyba ida w dobra strone...cytryna zaczyna siegac do korzeni [c6]...a niemcy konserwatysci...moze fordzik troche ewoluuje i bejca...reasumujac...francuzi wg mnie obrali dobra polityke ale trzeba przyznac ze np meganka wg zapowiedzi opatrzyla sie...jednak laguna wciaz mi sie podoba podobnie jak espas... nie wyklucza to jednak tego ze motoryzacja w aspekcie desugnerskim kroczy w troche zlym kierunku =(///mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo i da sie uchwycic sedno! pozdro!

[ wiadomość edytowana przez: ulik87 dnia 2005-03-10 23:30:19 ]

no moze ten passat nie trafiony, ale sprzedaje sie tego troche wiec jak by nie bylo jest jakąś tam konkurencją. A tak sobie ogólnie dyskutując o designie to w moim guście nie jest tak źle. W renaultach nigdy nie gustowałem, meganka faktycznie szokowała ale szybko sie opatrzyła, jedynie laguna kombi jest w miare ładna, no i (może to dziwne) avantime-podobał mi sie, nie wiem czemu go nikt nie kupował. peugeot od 10 lat nie zrobił ładego auta a szkoda za to cytrynki faktycznie przeżywają renesans. Ze wszystkich francuzów te marke zawsze ceniłem najwyżej bo zrobili wiele dla motoryzacji, a ich autka za kązdym razem wnosiły coś nowego. Kiedyś chciałem mieć CX'a wiec bardzo sie ciesze ze ktoś o nim jeszcze pamieta i wypuścili C6-najpiękniejsza limuzyna w swojej klasie niemcy z vw zawsze byli i beda konserwatywni ale to dobrze bo są w tym najlepsi i jak by nie było ludzie to kupują. BMW jak dla mnie juz nie istnieje, za to mercedesy zaczeli robić dla cywilów a nie tylko na taryfy i CLS jest chyba najładniejszym autem w historii (ich na pewno a moze i w ogole bo DB9 juz mi sie opatrzył - no moze przesadam ale zakochałem sie w nim od zeszłego tygodnia kiedy przemknął moją ulicą. O japońcach nie wspomne bo zawsze twierdziem ze mają tylko dwie marki nissana i tę drugą, teraz mają tylko tę drugą

Ta Croma, to leciutki postęp po paskudnych samochodach, jakie ostatnio Fiat wprowadzał.
Nie wiem co się stało z niegdyś cudownym stylem Fiata...
Potrafili robić takie piękne auta, a teraz kicha!!!
Jak jeszcze Bravo/Brava, Punto II przed liftingiem były znośne, to już Stilo,Panda,Idea,Punto II po liftingu, to poprostu największa porażka designerów!!!
Pociesza fakt, że może Fiat wprowadzi Trepuino (czy siakoś tak), czyli ładniutki nawiązanie do Fiata 500
Pzdr