Problem z mp3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z Pioneerem DEH-3500MP, a dokładnie z czytaniem mp3. Otóż nagrywam płyty z mp3 na kompie i jeśli nagrywam na zwykłych CD to czytnik ich nie widzi a jeśli nagram na CD-RW to nie ma problemu. Ktoś może spotkał sie z takim problemem? co jest tego przyczyną - sam czytnik jest walnięty czy też może są specjalne płyty do mp3 do czytników samochodowych???

dziwna sprawa u mnie czyta napewno zwykłem płytki a CD-RW nie sprawdzałem jeszcze, ale podejrzewam że nie byłoby problemuale to może nawet lepiej..nagrywaj na RW..zawsze jak Ci się znudzi nagrasz sobie nową płytkę

u mnie w pionku deh 3600MP czyta zwykłe CD i CDRW bez problemów żadnych

Czytnik na pewno nie jest walnięty. Skoro czyta CDRW to znaczy ze czyta... Dziwne - zawsze sie spotykalem ze CDRW nie chcialy czytac, tylko zwykle. Probowales róznych firm CD-R'y ? a próbowałeś CD-R Audio ?

Cytat:
2005-03-10 20:52:37, Darecki pisze:
Otóż nagrywam płyty z mp3 na kompie i jeśli nagrywam na zwykłych CD to czytnik ich nie widzi a jeśli nagram na CD-RW to nie ma problemu.

Na pierwszy rzut oka wyglada na to, ze za szybko nagrywasz plyty. CDRW nagrywaja sie duzo wolniej i nie ma z nimi problemu czytnik w radiu. Sprobuj nagrac CDR z predkoscia np. 12x

Wlasnie - racja ! kacza dobrze mówisz ! Prędkość - maksymalnie 16x

dokladnie jak poprzednik napisal - zobacz jakiego koloru jest ta RW i w takim kolorze kup R i bedzie po problemie. Zdarza sie czasami tak ze laser (kiepskiej jakosci) moze nie czytac roznych kolorow plyt (dostepne sa rozne: niebieskie, zielone zlote)

Dokladnie tak jak napisali poprzednicy. Nagraj na dobrej jakościowo płycie (Verbatim, TDK), z reguły napędy najlepiej czytają te z ciemnoniebieskim spodem. Według danych technicznych najlepszą predkościa do wypalania jest x8. Przy tej prędkości leser nad danym miejscem które wypala znajduję się najbardziej odpowiedni okres czasu

U mnie w Soniaku też czyta CD-R bz najmniejszego problemu (nawet te po 50gr.) z RW też nie ma problemów jedynie dłużej się wczytuje pierwszy utworek