[elektro] gdzie wpiac baze pilota do centralnego zamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy Ktos sie juz w to bawil... mam w swojej Carince centralny fabryczny, natomiast pomyslalem ze zrobie do niej sterowanie pilotem... na co zwrocic uwage przy zakupie urzadzonka, chyba raczej bede na allegro bral ?? jakies podpowiedzi doswiadczonych braci ????

O wlasnie jestem bardzo ciekawy czu takie cos da sie zrobic. Z wielka checia chialbym miec pilota do Carinki . Pozdro

kurcze z tego co sie domyslam i poczytalem to jest cos takiego jak sterownik zamka centralnego, pod ktory sie podpina odbiornik sygnalu pilota... ponoc jest dodatni i ujemny, ale jak to sprawdzic i jak podlaczyc nie mam pojecia... dlategoz tez pytam, czy Ktos moze juz wpinal taka zabawke w autko i co moze polecic...

najtaniej wyjdzie zakupić autoalarm z pilotem. w standardzie ma obsługę centralnego zamka więc przy okazji masz alarm. cena w miarę przyzwoitego alarmu to około 130-150 zetów. są też różne radiolinie na rynku lecz nie każda potrafi obsługiwać centralny bez problemów. jak coś to montuję alarmy i centralne (kryptoreklama) więc jak coś do dzwoń do mnie

Chciałem tak e swoim poldku kiedyś zrobić bo miałem siłowniki ale zamykanie z kluczyka i kolega elektryk powiedział mi że Klucz radiowy kosztuje 120 Zł. a cały alarm kompletny kupiłem za 190 Skorpion i miałem komplet z alarmem.

Pozdrawiam.

właśnie najłatwiej to chyba autoalarm.
u mnie działa juz tak przez 9 latek

Hmmmm chyba rzeczywiscie macie racje... zreszta potrzebuje juz tak zrobic... ostatnio Ktos mi bardzo nie milo srubokretem potraktowal zamek od pasazera i wogole nie moge klucza wlozyc, a sam mechanizm dziala ok... no nic zostaje alarm, zaraz po tym jak wsadze alufelgi i wymienie (w koncu swiece ...

Witam
Fakt -alarm to dobre rozwiązanie(sterowanie zamkiem a do tego krzykacz odstraszający amatorów cudzej własności)Proponuję jednak dobrać coś dobrej jakości i zamontować tak jak się należy.
Mało sympatyczne jest wycie syreny bez konkretnej przyczyny lub problemy z elektryką w aucie.Spotkałem się z wieloma przypadkami kiepskiego montażu dobrego sprzętu ,które narobiły wielu kłopotów właścicielom aut.

Pozdrawiam