Skrzynia 126 POMOCY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Szukałem ale nie znalazłem nic podobnego wiec powiem jaką mam sprawe.
Dzis dorwałęm nowego malana i zaczeły sie jaja ze skrzynia. Z tego co zaowarzyłęm to na wstecznym i jedynce jedzie na zrywy ( ciągnie zaraz nieciągnie) I dochodzą ze skrzyni cholerne zgrzyty. Lizak wymieniłem na nowy i dalej to samo. Teraz wielkie pytanie co to moze byc???
Za wszelkie porady wielkie dzieki.
Pozdrawiam Tomek

pozegnales sie z choinka... szczerbata bidula jest

Ile takie coś kosztuje??? Jutro zamierzam skrzynie wytaskac z autka. Aha dodaje ze na 2-3-4 smiga tylko ciezki biegi wyczuc.

nowa ze 150zl lekko. imho nie oplaca sie kupowac. kup druga skrzynie

no niestety taka prawda duzo roboty i jeszcze musisz kupic olej uszczelki i tryb 1 i wstecznego pewnie.

a cio może być przyczyną brzęczenia skrzyni??? lizak wymieniłem, ale nie zwróciłem uwagi w jakim stanie są poduchy

Eeee tam. Straszycie odrazu. Skołować nową choinkę, nową zębatkę dużą do jedynki do tego od wstecznego, 1,1l oleju, odrobina silikonu, kilka godzin i skrzynia znów jak nowa;]

Tak tylko narazie ciezko z kaską a na nówkach to pewnie ze 200 złociszczy mnie pociągnie. Ale dzieki wielkie za info jutro sie okarze co dokłądnie poszło.
Pozdro

Poszło napewno to co napisaliśmy Teraz kwestia kupienia używanych zębatek na złomie w stanie super (można trafić) i składać do kupy!!

Choinke już qpiłem (powiedzmy) na złomie
Teraz zostało reszte dorwac w dobrym stanie bo teraz niebyło.

kurde u mnie na zadnym niechcieli mi sprzedac gratow od skrzyni nawet z takiej z rozwalona obudowa tytlko cala skrzynie w chorej cenie.

Unas na szrocie za skrzynie krzyczą 120 wybierasz sobie z 10-sieciu. Za bedechy niewiem ile chcą ale da sie qpic wsio osobno.

bull gdzie taki dobry szrot w krk jest???

Na Saskiej oczywiscie Niedaleko Bagr.

co może być przyczyną brzęczenia kiedy stojąc na światłach wciskam jedynke i trzymam do końca wciśnięte sprzyngło???

lozysko albo docisk umiera zawsze jak wcisniesz sprzeglo tak masz ?

docisk sprzegło nówka tylko jak wrzuce 1

Cytat:
2005-02-15 11:12:23, specWROC pisze:
docisk sprzegło nówka tylko jak wrzuce 1

może brzeczy lewarek ja sie już z czyms takim nawet spotkałem

odświeżam temat, teraz mam taką sytuację że tylko kiedy wrzucam jedynkę słychać takie łupnięcie, oczywiście nie zawsze ale często....dzisiaj podjade do znajomego i powie co to jest...mam nadzieje że nic poważnego

Cytat:
2005-03-09 16:59:22, specWROC pisze:
odświeżam temat, teraz mam taką sytuację że tylko kiedy wrzucam jedynkę słychać takie łupnięcie, oczywiście nie zawsze ale często....dzisiaj podjade do znajomego i powie co to jest...mam nadzieje że nic poważnego

eee o ile mi wiadomo to 1 nie ma synchronizatora i w malcu to w miare normalne ze skrzynia sobie zgrzytnie jak jedynke zapinasz...sprobuj wbijac 1 przez 2 z reguly pomaga