| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2005-03-08 00:05:03 prosze o pomoc, wskazowki. mianowicie dzis zalozylem gaz. zakladajacy z doswiadczeniem. jednakze wypadl zonk. slowem wstepu.
wymienilem przed planowana instalacja przewody WN i swiece. na benzynie chodzi ok lecz nie powiem by na wolnych obrotach IDEALNIE ale OK. natomiast na gazie tragedia. tak do 3 tysiecy obrotow chodzi jak traktor jakby na 1 gar nie dopalal. i co gorsza przygasa przy hamowaniu i ogolnie puszczaniu z obrotow. podczas miejskiej jazdy trzeba sobie niezle pomanewrowac hamulcem i pomagac biegami zeby nie zgasl. jedbym slowem - urok jazdy omesia tak jakby troche odchodzil w sina dal przez te konieczne do normalnej jazdy praktyki... PROSZE O RADE. co zrobic, co jeszcze sprawdzic? moze ktos napotkal sie zpodobnym problemem. a moze ktos po prostu ma jakas rade. jestem w kropce. kasy planowej mam tyle co na wymiane rozrzadu ktora chcialem profilaktycznie dokonac, jednakze teraz wyskoczyl kot w worku i nie wiem co zrobic... |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2005-03-08 09:41:38 racja trzeba bedzie sprawdzic jak sie sciemni. tylko nie wiem czy dzisiaj znajde czas.. |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2005-03-08 09:47:47 A gdzie zakładałeś instalację? W Słupsku czy gdzie idziej? |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-03-08 11:08:15 maciek bez obrazy ale z tego co piszesz to ty gaz zakładałeś chyba u kowala jedz niech to gówno demontują ..to jest twoje święte prawo. pozdrawiam i współczuje |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2005-03-08 12:19:44 Gieroy : w ustce
tak ale oni twierdza ze ich instalacja jest ok. z reszta wiele aut zagazowali wydaje mi sie ze na serio nie ma to nic wspolnego z sama instalką.. druga sprawa to to ze na benzynie jest o niebo lepiej ALE czasem swieci sie check engine, oraz na wolnych na benie tez nie chodzi rewelacyjnie, troche drga. ale i tak o niebo lepiej niz na gazowni. ale przeciez gaz jest czulszy na jakies niedomagania instalacji/silnika. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-03-08 12:29:02 Podoba mi się, trzeba będzie założyć renomowany warsztat, ktory działa na zasadzie zakładam instalkę, biorę kasę, a ewentualnych reklamujących odsyłam celnym kopem.
Maciey, zamiast jęczeć wykaż się determinacja i wyegzekwuj swoje prawa, jeśli nie umiesz to po prostu zrezygnyj z włożonych pieniędzy i jedź gdzie indziej, albo sprzedaj samochod, tylko na Boga nie zachowuj się jak dziecko, dzieci nie jeżdżą samochodami |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2005-03-08 12:55:30 Janusz nie sztuką jest "jebać" gazownikow nie majac pewnosci czy na serio choroba mojego auta to ich wina. W Slupsku elektrycy drodzy i przecietni wiec pierwsze co robie uderzam na forum LOB, zeby wlasnie pozniej zaden magik nie wydebil odemnie kasy i nie wkrecil ze do wymiany jest tylna wycieraczka ktora przez robienie zwarcia poprzez dotykania szyby zakloca prace silnika hehe |
Ewos Opel Omega C 2.2 16V ... Rybnik-Warszawa | 2005-03-08 13:09:15 Maciey, ale Janusz ma racje.
Jezeli auto przed instalacja gazu bylo ok, a teraz jest zle to jasne ze masz prawo i obowiazek reklamowac istalacje. Ja sam prowadze sklep i reklamacji mam od groma, dlatego wkurza mnie jak ktos odwala robote, a pozniej klient prosi o rade innych. Poza tym Kielkac tez dobrze radzi, odczytaj bledy i bedziesz mial jasnosc, chodz wedlug mnie to problem firmy ktora wziela za to kase i zle odwalila robote. Ewos |
kielkac | 2005-03-08 13:25:32 w sumie czy objawy gasniecia i szarpania na nizszych obrotach nie wskazuja na "lewe" powietrze? jesli tak, to przykladam sie do wersji, ze gazownicy cos zrobili nie tak...
skoro jednak oni twierzdza, ze wszystko ok, to naprawde odczytaj te kody... |
tgk OMEGA tychy | 2005-03-08 13:56:41
KIELKAC- ja mam walniety krokowy i na benie na wolnych faluje i gasnie natomiast zagazowany na wolnych pyka idealnie wiec??? |
kielkac | 2005-03-08 15:52:18
coz... nie potrafie ci tego wyjasnic. logicznie rzecz biorac krokowiec steruje masa powietrza. w przypadku zasilania gasem zamiast powietrza jest mieszanka powietrza z propan-butanen. walniety krokowiec powinien wiec dawac sie we znaki w obu przypadkach, wiec...
z drugiej strony ciagle zgadujemy mimo, ze w pamieci ecu zarejestrowane sa kody, ktore bezblednie wskaza nam gdzie powinnismy szukac problemu...
[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2005-03-08 15:54:25 ] |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-03-08 16:06:36 mam familje w ustce i wiem jaka to zajebista metropolia tak więc sam możesz sobie odpowiedzieć na to jaki to autogaz. ile oni tam zrobili omeg???1 ..2 ... a może z twoją 3. do dużego auta napewno robili .... 125p. miej jaja i rób tam dym jak ci fure z.... tyle. |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2005-03-09 23:11:23 teraz po wyzycie u mechanika wynikl kolejny zonk. dodam dla tych ktorzy nie wiedza ze na kompie bledow nie ma tzn sie sa ale te wynikajace z braku emulacji dzialania wtryskiwaczy.
wiec ten zonk objawial sie nastepujaco - na benzynie! : odpalam rano zaskakuje na 3 tys obrotow powoli schodzi schodzi i az do zgasniecia odpalam nie che odpalic za 10 s odpalam i dziala normalnie wszystko....... po paru dniach to jest dzisiaj - nie odpala na benzynie = nie odpala w ogole bo nie mam bezposredniego odpalania na gazie... wkurzyc sie mozna! nasuwa sie wniosek - czy kazda omega taka jest bo moja poprzedniajak wiedza starzy forumowicze lubila psocic figle ale sprowadzajac ta z niemiec myslalem ze juz nie bedzie chociaz przez jakis czas takich cyrkow a tu .... |
PEPE 3,2V6 TORUŃ | 2005-03-09 23:27:39 Ach te niemce złe ludzie.Te złomy nam do gardeł wciskaja.A u nas tyle pięknych nowych aut , taka DACIA LOGAN np. |
kielkac | 2005-03-10 00:55:22
wtryski masz odpiete przekaznikiem?
no moze ja juz glupi jestem, ale jesli juz w x20xev ma byc druga generacja gasu, to tylko dobrej marki i KOMPLETNA! no chyba, ze sam zrezygnowales z emulatora "zeby bylo taniej"...
jaka masz instalacje, komp i centralke? w elpigzie nawet centralki, ktore nie pozwalaja normalnie odpalic furmanki na gasie, mozna do tego zmusic... |
kielkac | 2005-03-10 11:15:22 dzisiaj konsultowalem sie ze znajomym gasownikiem. ecotek bez emulatora sie zajedzie! o ile w c20ne to jakosc przejdzie, to z ecotekiem bez emulatora bedziesz mial same problemy! wracaj do tych cieciow i niech zakladaja emulator! |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-03-10 12:50:44 Witam. Najlepiej idz zmienic instalacje na jakas pozadna. Moze byc wtrysk gazu . U mnie dziala bez najmniejszych problemow, a mam tez 16V. Fakt troche kosztowna ale co sie nie robi dla Omci No i jak zalozylem to nic nie wymienialem zadnych swiec, przewodow i innych dupereli. Zrobilem juz na tej instalacji ok 30 tys km i zero problemu. Warto czasem troche wiecej zainwestowac i miec spokojna glowe. Pozdrawiam |