Cena paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos orientuje sie ile kosztuje paliwo u ruskich ?

Witam!!!

jezeli chodzi o paliwo ruskie to w polsce kosztuje 2,80zł za 1 litr 95 a ropa ok 2,50zł za litr. W rosji paliwo to kosztuje ok 1,6zł za litr. Jak wiadomo trzeba to wszystko przywieść i opłacic granicę.

Zgadzam się jeśli chodzi o ceny podane niżej choc ja kupuje rope ruską z 2.30 od litra jest to bardzo dobry produkt , jeżeli chodzi o benzynę raczej nie polecałbym strasznie oszukuja ruscy mieszają ją ze wszystkim co pod reka, a jeżeli sam przywieźesz to tez niskiej jakości u nich benzyna jest małooktanowa i bardzo zasiarczona.Nadaje się do polonezów dużych fiatów itp.

Co do benzyny to trzeba wiedzieć gdzie kupić u ruskich aby była luks. A co do ropy pierwsza liga. Benzyna jest oszukiwana głównie przez polaków

tak tak Bóg jeden wie co jest w tej rakietowej

"Rakietowa" jest dobra. Omcia smiga jak szalona. A nasze stacje benzynowe sa gorsze. wole rope zagraniczną niz z stacji w polsce!!!!!!!

mieszkam w elblagu wiec do Mamonowa mam 50 km wiec mnie by sie oplacalo skoro ruska kupuje po 3 zety to jakbym sam pojechal to bym mial po 1.6 wzglednie 1.8, ktos tu napisal o oplacie na granicy ale jak jade sobie zatankowac do pelna to ile ta oplata kosztuje?

Ja mam do granicy 2 km. Aby jeździć tam trzeba spełnić parę warunków:
1. Musisz mieć wizę (daja bez problemu)
2. Opłacicc zieloną karte około 300 zł na rok
3. Samochód musi byc zarejestrowany na osobę która przekracza nim granicę
4. Paliwa możesz wziąć tylko tyle ile mieści bak (możesz ryzykować i wsadzić karnister w bagażnik ale na swoją odpowiedzilaność jedną butelke wódki i karton papierosów)
5. Miej zawsze parę dolców nigdy nie wiadomo co cię może czekać po tamtej stronie (moze trzeba będzię dać dla celnika ruskiego żeby cię nie trzymał za długo).
6. I najważniejsze to nie unia paszport to podstawa inaczej pożegnaj się z wyjazdem.
Powodzenia

kumpel mi mowil ze 50 zl na rok albo za kazdym razem jak przekraczasz granice tylko nie wiem ile

Jutro wam podam dokładne opłaty graniczne ile ubezpieczenie ile trzeba dac w łape. Pamietajcie ze w łape zawsze trzeba dac do nikt nie uwierzy ze wieziecie tylko paliwo. Jezeli nie dacie pojedziecie na kanał i rozbebeszą wam autko ew, każą czekać i nie wpuszczą na granice. Jutro dowiem sie dokładnie od znajomego jakie sa ceny i koszta takiej zabawy. On sie trudni tym na codzień poprostu zyje z tego.

Czyli panowie tak:

Bezledy: trzeba sie liczyć ze jedziecie na ok. 2 dni to jest najdłuższy czas przejazdu. Koszta : od 20 dolców trzeba dać w łape. Po drugie ubezpieczenie auta jest na miesiąc i w zależności od wozu cena jest ok od 100zł.

Mamonowo: po zmianie kadry nie biorą w łape. CZyli koszt ubezpieczenia no i na wszelki wypadek pare dolca.

W Rosji 95 okt. kosztuje w przeliczeniu na nasze 1,6-1,8zł w zależności od kursu dolara. Turysta musi mieć aktualną wizę oraz obowiązkowe OC - koszt ok 75zł na 2 tyg. Prawdobodobnie ruscy będą próbowali wyrwać pare baksów ale w tym kraju tak już jest. Ogólnie ciekawa przygoda!

[ wiadomość edytowana przez: tommi dnia 2005-03-12 22:51:44 ]