Rezerwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wsyskich..Panowie jak zaczyna sie palić pomarańcowa lampka koło rezerwy to ile można na tym jesce śmigac? Ile to litrów mniej więcej?

a jakie masz autko?

Np. w 520 m20 ?

520 24valve m50 Jupii ale ta lapmka;//

wiem ze e36 ma 8L rezerwy ale sam jestem ciekaw czy te 8 jest od momentu zapalenia sie lampki czy od momentu jak wskazowka wejdzie na lampke

Ja mam 520 m20 i rezerwa w tym aucie to bardzo dziwna sprawa bo ostatnio zrobiłem na rezerwie 65Km i jak zatankowałem 15 litrów paliwa to rezerwa nawet nie zgasła Także ciężka sprawa. Acha wskaźnik raczej jest okej bo jak zatankuje pełny to pokazuje pełny, a potem powoli ubywa.

Tolo u mnie własnie jak dokladnie zaczyna dotykać pola to zaczyna świecić pomarańcz 8L

u mnie 318i M40 e36 jak wchodzi na czerwone to faktycznie jest to około 7-8 litrów ale rezerwa zapala sie dopiero przy jakichś 5 litrach

dzięki;p

W E34 po zapaleniu się pomarańczowej lampki kontrolnej jest jeszcze w zbiorniku ok. 8 l paliwa (dane z instrukcji).

No to prawda w instrukcji tak pisze. Ale u mnie to troche inaczej ostatnio wyglądało. Chyba będe musiał wozić ze soba kanisterek z jakimis 5 litrami benzynki i jak mi sie zapali rezerwa wyzerować licznik km bieżacych i zobaczyć ile zrobie km do końca czyli jak mi zacznei przerywać. I potem zalać żeby sie do końca nie zapowietrzył. Mam nadzieje że nic nie popsuje. Jak coś to napisze co i jak mi wyszło

Pozdrawaim

Cytat:
2005-03-16 07:48:00, marianz8 pisze:
Tolo u mnie własnie jak dokladnie zaczyna dotykać pola to zaczyna świecić pomarańcz 8L

u mnie zaczyna sie swiecic jak juz wejdzie troche na czerwone wskazowka i wlasnie od momentu zapalenia lampki jest 8L w e36. wyczytalem wlasnie w instrukcji