Czy filtry st. w full serii maja sens?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam essine 1.6 16V 93r. Silnik jest full seria, bez żadnego tuningu i chciałbym spytac czy na poczatek zalazenie sportowego filtra cos da??

Proszę o wyrozumiałość bo to moje pierwsze kroki w tuningu

Nic Ci to nie da

niesluchaj Bakster-a bo daje moze rakiety z essiego niezrobisz ale bedzie rzwawszy

Wsadzamy stozek jedziemy na hamownie i masz albo ta sama moc albo mniejsza;> Co ty na to:> Nie no tak naprawde jak dobsze zalozysz auto bedzie zrywniejsze ale tylko na wyzszych obrotach

no i oto mi chodzi jak zatankujesz v-powera to auto na chamowni nie bedzie mialo przyrostu mocy ale w jezdzie da sie odczuc zmiane tak samo jest ze stozkiem

jak nie bedzie mialo przyrostu na chamowni to w jezdzie tez nie odczujesz - mi stozek dal to ze ciagnie dluzej na wyzszych - tylko ze ja mam modyfikowany wydech - ale zmiana jest naprawde nikła - stozek jest 1 etapem modyfikacji - ale sam w sobie nic nie daje

>>hamowni<<

hamowni - juz do konca zycia zapamietam

Marcel nie mysl ze chciale byc jakis niemily Ani ze sie czepiam Tak mi mignelo jak czytalem

nawet jak nic nie da to zawsze bedzie przyjemniejszy dla ucha dzwięk
poza tym jak podniesiesz maskę i ludzie zobaczą stożek to bedziesz mógł się bardziej lansować niż na seryjnym dolocie

prawda że będzie ładny ?? puki co też będzie na pełnej serji ale jz niedługo to się zmieni

[ wiadomość edytowana przez: noxx dnia 2005-02-25 16:18:12 ]

no wyglad jedno swist drugie - powyzej 3,5 tys zasysa pieeeeeknie - ludzie sie ogladaja he he - chociaz teraz przyglusza to basowy tłumior a po trzecie doskonala baza do dalszych przerobek

Jak juz jest rozpoczety temat stozka to zamieszcze tu pytanie gdzie w okolicach warszawy mozna kupic obudowe do stozka mniej wiecej zblizonego gabarytami do TEGO ???

w wawie jedz do el-tec'u tam ci pewnie dorobią z nierdzewki jaka będziesz chcieć

[ wiadomość edytowana przez: noxx dnia 2005-02-26 10:00:08 ]

El-tec

moja jest z MG motorsport

[ wiadomość edytowana przez: noxx dnia 2005-02-26 10:02:42 ]

a ile taka przyjemnosc by mnie kosztowala?? P.S. co daje power rura tylko efekt wizualny czy tez porawia jekies parametry??

moim zdaniem nic niedaje bo to jestynie kawałek metalowej rurki zamiast kawałka plastikowej rurki jak zbudujesz cały nowy dolot do korektora to może coś dać

Filtr w serii nie ma sensu .... jezeli chodzi o power rure to tylko dedykowana i tylko jezeli wydech jest zmodernizowany ... a jak juz to jest zrobione to przydalobysie zmienic fazy rozrzadu i Wtedy mozna powiedziec ze jest cos wydlubane

co rozumiesz przez to żęby zmienić fazy rozrządu??

wlasnie