Kolumny w kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos probowal przykrecic male kolumny do rolety bo zastanawiam sie czy nie lepiej tak zrobic niz wkladac glosniki do tylnich nadkoli

Ja wlasnie sie zastanawiam co tu zrobic zeby cos z tylu gralo ale zdaje mi sie,ze lepiej jednak zalozyc tak jak fabryka dala czyli tylne nadkola.

a co fabryka dała poza głośnikami w tylne słupki o nadkolach nie słyszałem?

Cytat:
2005-03-12 18:09:17, GNN7770 pisze:
a co fabryka dała poza głośnikami w tylne słupki o nadkolach nie słyszałem?

jak ściągniesz plastiki w bagażniku to zobaczysz dziury na głośniki, są takie same jak w przednich drzwiach. a co do rolety to odrazam... zawsze istnieje ewentualność jej ściągnięcia a wtedy trzebaby sie bawić z rozłączaniem przewodów.... ja mam w nadkolach i tez sam wkładałem, jest dobrze....

no widzisz jednak sa w nadkolach

http://forum.fordclubpolska.org/download.php?id=1353

sam zobacz

[ wiadomość edytowana przez: Arqq dnia 2005-03-12 18:34:28 ]

w nadkolach bez strasznych przeróbek mieszczą sie pełnowymiarowe elipsy (sam do swojego takie zakładałem)
po założeniu w ogóle nie przeszkadzają i nic nie trzeba demontować w przypadku potrzeby użycia pełnej przestrzeni bagażowej
a dzwięk !!!! w tym miejscu trójdrożne elipsy to optymalne i jedno z najtańszych rozwiązań gdzie stosunek ceny do jakości dzwięku jest celujący
pozdro

ok , nie wiedziałem u mnie i tak nie miało by sensu zakładnie ich pod roletą skoro tuba by je zagłuszyła , musiałem się szarpnąć na te w słupkach-piekielnie drogie ale dobrze wyprowadzone, a do tyłu średnich i wysokich na zwrotnicy idealne choc juz w oprawkach jest lepsza firma

to co lepiej zalozyc glosniki w nadkolach niz na usztywnianej tylnej rolecie gdzie przy zaladowanym bagazniki bede mial przytlumiony dzwiek?? jak to jest z glosnikami w nadkolach i zapelnionym bagaznikiem

ja mam wstawione owale i jest OK. Fakt, że było trochę gimnastyki, bo przesadziłem z rozmiarami, ale dało radę.

wiesz jak jest, każdy chwali swoje, o rolecie to zapomnij co tam można wsadzić , kolumny to jakieś rozwiązanie ale nie ma nic dobrego w tym temacie , jeśli nie masz suba w bagu to nadkola są jedynym wyjściem, a skoro koledzy chwalą taki substytut to działaj w tym kierunku, jeśli bedziesz montował tube to ona zagłuszy głośniki w nadkolach przykrytych jeszcze roletą, słupki to jest wyjście ale drogie niestety nawet na allegro dużo sobie zanie krzyczą, ale dżwięk z tyłu musi być ile można słuchać trzeszczącej klapy