MotoNews.pl

Szum w przednim zawieszeniu SAMARA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PRZY PRĘDKOŚCI 50-60 ZACZYNA SIĘ POTWORNY SZUM PRZY ZWIĘKRZANIU PRĘDKOŚCI NASILA SIE NIE DA SIĘ WYTRZYMAĆ CO TO MOŻE BYĆ ?

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-12-08 14:02:07 ]
[ powód edycji: literowka ]

A dzwigales autko i probowales krecic kolami w powietrzu ?? moze lozyska szumia ??

A moze to nie zawieszenie a np uszczelka drzwi nie przylega dokladnie, tez bedzie szumiec w srodku !!

nie podnośiłem ata ale przy jeżdzi są odczuwalne lekkie drgania niewiem może to przeguby albo coś z łożyskiem oporowym w skrzyni sam już niewiem co o tym myśleć

szkoda że nikt nie jest w stanie mi pomóc widocznie nie mieliście takiego problemu Będę musiał radzić sobie w inny sposób

Nie no stary! Glowa do gory! I samochod tez! Na lewarek i pokrecic kolkiem. Ma chodzic lekko (troche szumiec zawsze bedzie ) Wybadaj czy to nie ta uszczelka. Otworz okno, wrzuc na luz i sluchaj.
A co do lozyska oporowego to wydaje mi sie ze ono moze szumiec przy wcisnietym pedale sprzegla ale od predkosci to to raczej nie zalezy. A jak samochod stoi i wcisniesz sprzeglo (pedal) to szumi?
Moim zdanim łożyska! (te w kółkach )

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-12-09 22:32:17 ]
[ powód edycji: literowka ]

Tez tak myslę ( że to łożyska). Pamiętam ,że w samarza jek miałem walnięte łozysko to odgłos był podobny do tego jaki wydaje walec drogowy

dzięki trochę mnie pocieszyliście wymiana łożyska nie jest zbyt kosztowna myślałem ze może być to coś powarzniejszego DZIĘKI

witam
a sprobuj dociazac i odciazac kola przednie(tzn na prostej gdy juz slyszysz szum krec naprzemian lekko w lewo i prawo) ja tak mialem ale szumialo mi dopiero przy 80 a jak rozebralem to lozysko mi sie w rekach rozsypalo wiec uwazaj bo jazda moze byc niebezpieczna