| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-05-13 17:37:25 na moich przednich głośnikach pod napisem Daewoo mam też napis ONKYO
w sumie możliwe całkiem bo jak na tak małą średnicę grają nawet nieźle.. w prównaniu z rzęrzącym tyłem są super |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-13 18:02:42 Nie ma sie czym podniecac, byly montowane glosniki Onkyo i chyba Daewoo. Nie pamietam, musialbym zobaczyc co mam napisane na swoich. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-05-14 01:19:39
Właśnie dlatego wielu normalnych /nie audiofilowych / użytkowników muzy w naszych autkach jest bardzo zadowolonych z fabrycznych głośniczków ! Daewoo montowało przez długi czas zarówno do przodu jak i do tyłu głównie głośniki ONKYO! ...oczywiście "pro forma" było tam też naniesione logo Daewoo ale każdy dobry fachman potwierdzi że to naprawde porządne, firmowe w 100% ONKYO!
Dlaczego tył Ci rzęzi ??.....tam też powinno być ONKYO !.....sprawdż , a potem, zanim je wywalisz może spróbuj przetestować temat na innym radyjku ! |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-05-14 08:23:00 I ja normalny użytkownik przy kaseciaku SONY jestem cholernie zadowolony!
Choć ostatnio jak kupiłem sobie głośniki do kompa z subwoferem to kurde, muszę powiedzieć, że mi się marzy taki dzwięk w autku
Może się kiedyś coś pomyśli he hee Poporostu z takiego wynalazka płynie wreszczie czyty, nie trzeszczący, nie przesterowany bas, drażniący serducho i zmieniający oddech |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-05-14 10:17:13
Zacznij od tuby (zależnie od radia jakie masz może być potrzebny jeszcze wzmachol)...do pełni szczęścia dołożysz tweeterki i przy istniejących głośnikach powienieneś mieć wyraźnie lepsze wrażenia niż te "komputerowe"
Sprawdź czy są podłączone "w fazie" (biegunowość!)......a jak nie polecam przetestowanie odsłuchu na innym radyju!....nie dalej jak 3 dni temu zaprezentował mi to mistrzu w priv-serwisie montującym systemy car-audio !...... taaakie gały zrobiłem jak usłyszałem różnicę w jaimś merolu gdzie podobno głośniki klient chciał wywalić bo charczały, winne było radio! |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-14 10:24:25
Moze Ci sie membrana poodklejala, chociaz jezeli masz jakies nowe glosniki to nie wiem czy to ma racje bytu. U mnie od zawsze trzeszczaly przy basie nie z powodu wysunietej koncowki tylko luznego tego plasticzku, z ktorego wychodza bolce na wtyczne. Nawet go pokleilem i tak nic nie dalo. Teraz lapie tasma wtyczke, naciagam i przyklejam do glosnika. Po takim zabiegu glosnik gra cicho |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-05-14 11:16:54
I po bagażniku
Już koło mam dojazdowe na wierchu więc, tuba chiba duża je |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-05-14 12:24:59
Jak masz dojazdówkę to stawia się ją w pionie na plecach tylnej kanapy i zapina najlepiej gumą z hakami do mocowania bagażu ......i ni ma koła prawie! ....full bagażnik do dyspozycji!.....a tuba też nie musi mieć wymiara meter x pół metra ! ...SPOKOOOOO!! |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2005-05-14 12:36:44 Tak mam zapiętą, a co do tuby to nie wiedziałem, nie znam się
Muszę popatrzyć kiedyś w MM jakie są te tuby |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-05-14 15:55:49 u mnie z tylu tez rzeza glosniki, mam oryginalne i dokladnie to co piotr'ek.
Kiedys to wymienie, poki co mam do roboty oswietlenei kabiny (ambitne plany diodowe) i te cholerne zegary ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-05-14 16:42:32 Plump.
Nie kupuj żadnych zasranych tub. Kup lepsze głośniki na przód. Wycisz drzwi. Dodaj wzmacniacz i ewentualnie trochę lepsze radio... I będziesz 3 razy bardziej zadowolony niż przy tubie |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-05-14 16:50:35 Ja terz nie jestem zwolennikiem tub wole porzadna skrzynke a co do dzwi to racje ma kolega Zoltar lepsze głosniki na przód +wytłumienie + radio + wzmacniacz i jest miodzio |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-05-14 17:14:26 ja tez bym poradzil jakis wzmacniacz i dobre glosniki na przod.
lepsza satysfakcja z dobrej jakosciowo muzyki niz z mocniejszego ale przygaszonego i niewyraznego basu. Po za tym odpowiednie glosniki z przodu takze dadza duzo, duzo basu ![]() |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-05-14 19:32:37 Dziś Panie i Panowie dokonałam zakupów do autka, głośniki BOSCHMANN 150 W (na tył wozu)(głośniczki na przód już mam) + oklablowanie do tego,,,,,i zaniebawem będę je zakładała,,,,,,,oglądałam też fajowy wzmacniacz (tez Boschmann'a 900 W) i przymierzam się do jego zakupu (ale na to muszę najpierw zarobić). No i trzeba także podumać coś nad nieco lepsiejszym radyjkiem,,,,,,,mmmm ,,,,,,,,,,
QLogic (Krzysztofie ) na następnym zlocie będzie co fotografować a i estetyka wykonania będzie zdecydowanie insza
|
Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2005-05-14 20:11:01 A ja pół roku temu kupiłem niskotonowe boschmanny na przód i niestety nie słychać różnicy w stosunku do seryjnych!!! Te drzwi są po prostu nieszczelne. Jako że nie wyobrazam sobie uszczelniania i wyciszania tych drzwi (za często muszę gmerać w pstryczkach albo w centralnym) dzisiaj wprowadziłem w życie patent, który za mną łaził 3 miesiące. Wsadziłem do auta dodatkowy wzmacniacz i subwoofer z zestawu komputerowego. Tak wiec w drzwiach mam boschmanny (którę wymienię spowrotem na fabrykę), na lusterkach twitery (piezo), a za fotelem suba. Żadna rewelacja ale da się słuchać. Szkoda tylko że skrzynka nie weszła pod fotel. Prawdopodobnie finalnie zamocuje ją w bagażniku w miejscu rękawa na narty. Jedyny problem jest taki, że tymczasowo drugi wzmacniacz wpiąłem równolegle w prawy przód. Impedancja wejścia jest na tyle mała, że zwykły głośnik gra ciszej, a od czasu do czasu radio stwierdza zwarcie na głosniku i odłącza końcówkę mocy. Wyjście line out z radia ma za niski poziom . nie wiem jeszcze ja kto rozwiąże, ale pewnie będę musiał jakoś dopasować impedancję do radia. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-14 22:20:30
Hmm... a co teraz wozisz z tylu w samochodzie jak nie elipsy, wzmacniacz i... nie wiem czy dobrze pamietam - suba
No ale czekamy, az przyjdzie nowe, lepsze |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-05-14 23:47:56 Krzychu masz rację wożę glośniki, wzmacniacz i tubę,,,,ale, ale,,,,,,nieco modernizuje(odkurzam) sprzęt, no i lepszy wzmacniacz chcę wstawić w auto.
Jak zamontuję wrzucę fotki. |