Audi 90 niechce jeżdzić na lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem dotyczy audi 90 na mechanicznym wtrysku. Pare dni temu coś mi się popierdzieliło z instalacją. Jak odpale auto zimne zagrzeje i przełącze na lpg wszystko jest ok ma moc "ciągnie" jak trzeba, keci się po obrotach jak zwykle. Ale jak zgasze auto i odpale na nowo to jeździ jakoś tak ospale a powyżej 3000 obr niechce jechać wogule. Jak przycisne to dusi się i później to już nawet na wolnych niechce chodzić. Muszę przełączyć na benzynke i spowrotem na gaz i wtedy jest to samo jedzie do 3000 i dalej ni cholery. Czasem uda się zrobić tak że wkręce auto na jakieś 4000 na benzynie i wtedy na gaz i śmiga bez zarzutu, ale niestety nie zawsze. Strzałów niema i nigdy niebyło.Wygląda to tak jakby niedostawał albo powietrza albo gazu(raczej gazu) ale czemu? Na benzynie jest wszystko ok. Kable świece filtry mają poniżej 10tyś przejechane filtr gazu jakieś 7tys. Zawsze tankuje na dwóch tych samych stacjach i od gazu to niejest. Instalacje mam z drógiej generacji z kompem, odłączałem sterowanie to z kompa od gazu ale nic się niezmienia. Co to kurde może być bo pomysłu niemam. Jak coś komuś do głowy przyjdzie to niech napisze prosze. Dzięki

zobacz czy czasem nie zasysa Ci ciepłego powietrza,gaz tego nie lubi,najlepiej zablokuj termostat tak aby pobierał tylko zimne powietrze.POWODZENIA !!!

Ciepłego powietrza nie bierze, jest już zablokowany. Ale dzięki

Sprobuj spuscic "syf" z reduktora