Fiat 127 - alternator BOSH (903)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo bym prosil jesli ktos ma - schemat takiego alternatora - zeby nietrzeba bylo go rozkrecac - i pytanko - jakim regulatorem mozna zastapic oryginalny regulator z siódemki?? Bo z tego co wiem to ten alternator nie ma regulatora w sobie. dziekuje bardzo za pomoc.

W pierwszych siodemkach byla pradnica i byl regulator oddzielnie. Potem byly alternatory Lucasa i Boscha ale one mialy regulator w sobie. Chyba ze byl jakis alternator po pradnicy, ktory mial regulator zewnetrzny? Jesli tak bylo to ktos napisze.
Jesli chcesz to mam kawalek dokumentacji na temat pradnicy i alternatorow do 127 (jakies 5 stron A4). Moge zeskanowac jakby co.

pozdrawiam
Gigi

no mi mowiono ze ten z Bosha ma regulator osobno

duzo niewidac - ale tuutaj fotka

no i z tylu ma 3 wsówki - dwie pionowo i jedna poziomo.

ja tez bym prosil o te skany

trez@o2.pl

Jak wroce dzis do domu to zeskanuje to co mam i gdzies wystawie do pobrania.

Pozdrawiam
Gigi

hej koledzy, z tego co wiem to juz pierwsze 7ki miały alternatory... i regulatory mechaniczne umieszczone pod podszybiem, ja mam 7ke z 73, i ona ma alternator z magneti marelli, ktos zamontował go z reg. motorolli. a ten reg. mechaniczny zostawiłem dla picu...

Cześć ja miałem podobny problem i wymontowałem szczotki które są zamontowane na takiej płytce i poszedłem do sklepu gdzie zajmują się alternatorami i tam kupiłem taki sam tylko że regulator ze szczotkami i teraz działa wszystko ok.

Mechaniczny regulator mozna zastapic elektronicznym z poloneza , kosztuje pare zl ,jak sprawdze to podam symbol bo bylo ich kilka rodz.

Piotr 127 - ja sie wlansie pytalem o taki manewr w sklpie z czesciami z 127 i kolespowiedzial ze sie nie da...ale wiem juz jak podpiac z DF - wychodzi 19 zl wiec chyba ta ocpja bedzie dobra

Większość gości w sklepach niezna się albo nie chce im się popatrzeć czy jest możliwość jakiejś przeróbki.

regulator z poloneza pasi trzeba troche przerobic instalacje.

temat na F&F

FOTO

w temacie tego posta pisze o tym zdjeciu a w jednym z ostatnich postow jak to mam podpiete u siebie - dziala

[ wiadomość edytowana przez: NAZIK dnia 2005-03-24 11:58:06 ]