MotoNews.pl

[125p] zwątpiłem w mój tjunink, a co Wy myślicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tjuningu mojego auta w formie widocznej na fotce (3 dodatkowe wskaźniki) dokonałem wprawdzie pół roku temu, byłem na to bardzo napalony, ale jak już zamontowałem te 3 zegarki (ciśnienie oleju, woltomierz i amperomierz) pod radio to zacząłem wątpić w sens i estetykę mego czynu.
A co Wy o tym myślicie?

Wedlug mnie lepiej by byly gdybys wskazniki dal u gory a radio na dole.Pozdrawiam

Te dodatkowe zegary są dla mnie jak najbardziej OK. Wywal radio i będzie git

Bez radia? Eee, to nie przejdzie, coś czasem musi grać

zdecydowanie lepiej by wyglądały na miejscu radia i lepiej były by widoczne

Moim zdaniem trudno popsuć estetykę deski kanta

A że tak zapytam, gdzie dorwałeś takie fajne wskaźniki, z czego są ?? Dla mnie wygląda to całkiem fajnie, tylko zmieniłbym kolejność. Na góre wskaźniki na dół radio

Wskaźniki dorwałem na giełdzie staroci po 2 złote sztuka - te skrajne - pochodzą od jakiegoś starego żuka, tarpana albo cóś (generalnie ŻukLook)
A środkowy - woltonierz to już trochę więce poszukiwań było i droższy był 10 razy , pochodzi bodajże z vw garbusa

EDIT: fotka 2 zegarków, niestety zdjęcia voltomierza nie posiadam

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s125 dnia 2005-03-14 00:16:45 ]

Radio daj do schowka albo pod nim, na tą półke - zawsze to jakies wyjście . Zegarki ogólnie fajne, ino ten tik-tak z radiem tam cos nie teges troszke...

Race, radio w schowku się nie mieści, a rzeźbić nie chcę, na półce pod schowkiem nie chcę, to nie jest dobre wyjście, wiem, miałem.
To ma być wygodne w użytku... i nawet nawet jest.
a zegarek to samoróba - zrobiony z mechanizmu VDO i puszki po amperomierzu od UAZa . Ma jedną wadę - nie da się go regulować, pokazue domyślnie czas letni bo to auto praktycznie tylko latem jeździ.

Sie czepiacie.
Ładnie wkomponowane, radyjko jest, zegarek faktycznie średni (można kupić na allegro oryginalny w tamto miejsce).
Pozdrawiam

Ja mam radio na dole, i miejsce u góry na wskaźniki czy były problemy z podłączeniem?? jak to zrobić żeby działały bo nie mam pojęcia. a może pomyśle nad takimi wskaźnikami

a działają, a te wskaźniki?

Proponujecie koledze wskaźniki u góry ???
Trzeba czasem odwiedzać stronkę klubową
Kania miał u siebie w Kancie coś takiego :

Osobiście mi się podobają zegary na górze i inne wskaźniki a radio na dole...np: w konsoli na lewarek od Poldka... tak właśnie będę robił u siebie...
Pozdro . Piotrek

Cytat:
2005-03-14 11:22:12, Peyyoo125 pisze:
Proponujecie koledze wskaźniki u góry ??? Trzeba czasem odwiedzać stronkę klubową Kania miał u siebie w Kancie coś takiego :

Jakbym swouja deske widział. Tylko u siebie musze jeszcze popracowac nad tym, żeby te zegarki coś pokazywały, bo na razie to tylko atrapy

Cytat:
2005-03-14 09:46:02, Radass pisze:
Ja mam radio na dole, i miejsce u góry na wskaźniki czy były problemy z podłączeniem?? jak to zrobić żeby działały bo nie mam pojęcia. a może pomyśle nad takimi wskaźnikami

To, czy podłączenie będzie problemem zależy od Ciebie. Amperomierz radzę dać do podłączenia elektrykowi, sam się w to nie bawiłem bo strach .
Woltomierz bardzo ładnie podłączyć można pod (+) na cewce zapłonowej, wtedy zacznie działać przy włączonym zapłonie.
Z ciśnieniem oleju trochę rzeżby było przy silniku, zresztą to wszytko zależy od zestawu wskaźnik-miernik, jaki zdecydujesz się założyć. U mnie miernik jest z silnika od żuka, nysy, czy czegoś takiego. Zamówiłem u tokarza trójnik, który wkręca się w blok w otwór po czujniku oleju (tego od kontrolki), natomiast w trójnik wchodą 2 czujniki - ten z żuka podłączony pod wskaźnik oraz ten od kontrolki podlączony tak jak był. Do wskaźnika oleju podchodzi plus (np. też z cewki zapłonowej lub prościej z woltomierza, który jest zaraz obok), a masa leci właśnie przez miernik.
Podświetlenie tego zestawu zależy od własnych potrzeb i inwencji - np. ja zrobiłem zielonymi diodami fi 1,8 mm.

Cytat:
2005-03-14 11:02:09, Sajmon pisze:
a działają, a te wskaźniki?

działa olej i napięcie, amperomierz nie ze względu na porzeźbienie instalacji mojego auta przez poprzedniego ownera. Może kiedyś trafię na elektryka, który będzie wiedział o co w niej chodzi...

Cytat:
2005-03-14 07:48:59 Wuek-Kajtek pisze:
zegarek faktycznie średni (można kupić na allegro oryginalny w tamto miejsce).

nie ma potrzeby od razu na allegro , taki zegarek jak ten u Kani (na fotce) można jeszcze w sklepie kupić

Co prawda nie ma dodatkowych wskaznikow ale radyjko jest na dole

Klik

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2005-03-14 14:39:52 ]

wskazniki fajnie wygladaja pod warunkiem ze sa tego samego designu, jak jest jeden taki drugi jeszcze inny to zaczyna wygladac jak połdupy z zakarzaka

OT: Kupie amperomierz VDO

Cytat:
2005-03-13 23:55:57, dooh pisze:
Moim zdaniem trudno popsuć estetykę deski kanta

nic dodać nic ująć

a ja mam problem bo niewiem gdzie w klasyku zamontowac przełonczniki do haloghenów , a boje sie wiercic w desce rozdzielczej... :|