Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bart128 Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-03-16 10:49:42 Jako ze klub FSOAK dysponuje juz sporym zapleczem informacji historycznych o roznych wersjach 125p poloneza i innych ciekawostkach moze rowniez ktos cos wie, pamieta slyszal o Dino zarowno w wersji 2000 jak i 2400 w Polsce z przed kilkunastu czy kilkudziesieciu lat? moze jakies stare zdjecie? jakas ciekawa historia ![]() |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2005-03-16 10:57:00 Nie sądzę aby były ich jakieś duze ilości w Polsce ale trzeba przyznac że auto jest jak ciasteczko ![]() |
![]() Bart128 Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-03-16 11:08:15 co do ilosci to sa conajmniej 2 sztuki oba coupe, cabrio nie ma ani jednego, chyba ze o czyms nie wiem i chetnie sie dowiem od kolegow ![]() |
![]() Bart128 Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-03-16 12:11:39 hehe , nie licze na info o takim znalezisku na przyklad ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-03-16 12:28:16 ] |
el_comendanto (M) Miłośnik FSO トヨタカムリ | 2005-03-16 12:36:28
Czolem Bart!!! Co do foty. Jakis miesiac temu moje dziewcze widzialo takowe wlasnie auto jak na w/w foto w Pruszkowie, ciagniete na linie i w podobnym stanie. Czarno-czerwone. Dlugo probowala opisac mi ksztalt auta i ogladalismy w necie fordy mustangi itp, ale dopiero na widok tego zdjecia powiedziala "To taki". Dodam tylko,ze dziewczatko nie jest "lebioda" ![]() ![]() Taki wiec jest to jakis slad. pozdro i powo w poszukiwaniach!!! |
![]() Qba Miłośnik FSO Czili-Czili-Bang-Bang łili-łonka | 2005-03-16 18:14:13 a moze poprostu widzialo MkI Capri ze swiatlami od mk III? Czarny dach....no tak...czyżby wersja z pokryciem brezentowym...chyba tez wskazuje na Mk I. Oczywiscie nie mowie ze nie był to Dino, jednak zobaczyc taki samochod "na linie".....raczej nie bardzo ![]() Wracając do Dino, najblizesz poza Twoim Bart , ktore widzialem stało w komisie w Ystad w szwecji. Dodam ze byla to wersja Spider. Niestety kosztowalo to 17k Euro, ale było naprawde piekne. Osobiscie jednak uwazam ze wersja Coupe jest dalece beardziej "sportowa", i dlatego on widzi mi sie najbardziej. czasami zdaza sie spotkac jakies na Ebayu, ale albo sa w fatallnym stanie, albo w idealnym. Ceny dokladnie jak stan..albo smiesznie malo za wraka..albo oszaamiajaco wysokie ![]() Mowiles kiedys o Dino z Lublina...niestety nikt tu nic nie wie, a "sprawe: kiedys badałem, min w AK..nikt nic nie wie... Pozdrawiam |
![]() Bart128 Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-03-16 18:53:12 no tak, o "dino z lublina" tylko slyszalem , ze ktos ma ze gdzies chowa....pewnie to pomylka bo faktycznie dino coupe mozna pomylic z daleka z fordem capri czy audi 100 coupe, sam kiedys dzwonilem za tropem mojego kolegi ktory dawal sobie reke uciac ze widzial dino do sprzedania za 2000 zeta w rybniku i sie okazalo ze owszem fiat i tez coupe ale nie dino tylko 124, ale moze jednak? moze jakis inny dino podzielil los numeru #2423# i stoi 15 czy 25 lat w garazu zrobionym z wagonu kolejowego na jakims zadupiu?? ![]() a ten 2400 z warszawy? mialem namiar telefoniczny na wlasciciela ale nie moge go teraz odnalesc a kiedys jak dzwonilem to odnioslem wrazenie ze sie pytam o conajmniej wielka tajemnice panstwowa... srebrny{?} 2400 z warszawy...podobno mocno zkorodowany stoi "gdzies" pod plachta przykryty?? tyle wiem, moze by zapytac panow Kalinowskich z Wawy ![]() |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2005-03-16 19:23:56
pies z ebayem, więcej jest <---tutaj---> ceny faktycznie szokujące. cały urok tego fiacika jest w silniku, niestety 2400 to już nie to ![]() |
![]() krzysiek-stratos Miłośnik FSO warszawa | 2005-03-16 19:41:09 no ten srebrny to mi jest znany
dawalem chyba Tboie numer do tego goscia Andrzej Beręsewicz sie nazywa i ma od nowosci prosto z wloch podobno a podobno jeszcze jeden jest ale sie moge nic powiedziec ![]() |
![]() Bart128 Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2005-03-16 19:50:26 a mozesz Krzysiek potwierdzic stan tego srebrnego 2400?? bo juz slyszalem wszystkie skrajne opinie przewaznie ze jest skorodowany ale zdaje mi sie ze to byly dosc "nieprzychylne" opinie nie wiem czy autu czy wlascicielowi...wszystko jedno... jak to auto wyglada? wyprowadza go czasem wlasciciel na spacer? ![]() jaki ma "zestaw kolorystyczny " tapicerki?{do srebrnego to pewnie czarna lub niebieska i czerwona wykldzina?} a jeszcze jedno czy badajac sprawe stratopolda nikt nie wspominal nic o jakims dino? ![]() |
![]() PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-03-16 19:56:23 hmmm slyszalem ze jedno w krakowie jest. ladne gdzies nawet filmik mam jak to chodzi...
hmm tylko jaka ksywke mial ten wlasciciel... hmmm aha Bart128 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() kowalma Polnez Caro Częstochowa | 2005-03-16 20:14:40 Ja bym sobie takiego na firme kupil - wg nowej ustawy o VAT mozna wtedy odliczac VAT z paliwa ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: kowalma dnia 2005-03-16 20:18:52 ] |
![]() Quattro Miłośnik FSO Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-16 21:57:01
za lpg w takim aucie to nic tylko udusic.... |
![]() kowalma Polnez Caro Częstochowa | 2005-03-16 22:46:26 To NoPb w cenie 3zl/litr ![]() |
el_comendanto (M) Miłośnik FSO トヨタカムリ | 2005-03-16 23:56:53
Witam ponownie... Na pewno nie bylo to Capri, bo dziewczatko zna doskonale wszystkie 3 gen. Manty tak samo. Czarno czerwone bylo,poniewaz mialo poszczegolne elementy w roznych kolorach, tj drzwi z innej wsi, blotnik pociagniety minia...Ciagniecie na linie wynikalo z tego,ze auto sprawialo wrazenie dawno dawno nie uruchamianego, cyt : "Wygladalo jak ze zlomu"Ale sama sie zastanawiala co to jest, bo odkad zadaje sie ze mna jest szczegolnie wyczulona na rozne wynalazki i wie np jak wyglada Renault Major, albo '78 Trans Am... pozdro i powo |