MotoNews.pl
2 Jak podnieść fabrycznym podnośnikien tył auta??? (86860/0) - PT

Jak podnieść fabrycznym podnośnikien tył auta???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś może mi powiedzię jak podnieść fabrycznym podnośnikien tył auta??? Przód to wiem bo w podłużnicy jest taka dziurka i w nią się to ustrojstwo wsadza ale z tyłu szukałem i nie znalazłem. Wiem że lepiej kupić inny ale jeżeli jest to po co?
Nie sądze że to jest tylko z przodu bo tyłu w tym miejscu to raczej nie podniosę.

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-03-13 00:29:29 ]

a tylu jest dokladnie tak samo jak z przodu!
chyba ze ktos wymienial progi i wspawal jakies ine!

Dzięki poszukam ale to nie są takie dziurki jak w maluchu czy duzym fiacie co wystają z progów. One są w podłużnicy i lewarek wsadza się właśnie do podłużnicy od spodu, aby to zrobić trzeba się trochę wsunąć pod auto. A progi to mam od nowości. I problem w tym, że na tylnej podłużnicy tego nie widze . A są one dość charakterystyczne bo szerokści mają ze 2 cm i długości ze 4 może 5 są w kształcie prostokąta o zaokrąglonych kantach ( patrząc od spodu) tylko co z tyłem????? Czyżby tył opdnosiło się też z tego nocowania??? Bo podnieść to bym podniósł tylko przednie koło będzie z w powietrzu z 40 cm!!!! to w każdej chwili może się zsunąć i rąbnąć na ziemie - troche to niebezpieczen

domyslam sie ze masz pierwszy typ omy bez chromow, w tym modelu moglo byc inaczej.
Cytat:
One są w podłużnicy i lewarek wsadza się właśnie do podłużnicy od spodu

u mnie jest tak ze na calej dlugosci progu wystaje w dol maly rant. a lewarek ma plaska powierzchnie z wycieciem na rant .
Wlasnie ten rant jest zabezpieczeniem.

Tak moja oma nie ma jeszcze chromów to ten wcześniejszy model z roku 87 tzn chromy ma ale nie tyle co w tych nowszych, z przodu na zderzaku tej szerokiej chromowanej listwy nie ma

Zaraz się pewnie ubiore i pójde porównać z tą nowszą omą bo akurat na parkingu mam przegląd tych aut od 87 (czyli mój) po młodsze roczniki nie ma tylko omy C a co za tym idzie na pewno coś wyszukam, pewnie rzeczywiście są różnice w mocowaniach podnośników w tych autach Tylko nie wiem czy w tym śniegu coś zobacze bo auta są po progi pozasypywane

Witam
Tak jak mówi Disel z tyłu powinno być podobnie jak z przodu bez względu na rocznik Bestii. Wiem bo mam na podwórku 5 Omesi z rożnych roczników: 87, 88, 89, 93 i zapewniam różnicy nie ma w mocowaniu podnśnika
Pozdrawiam Festi

Jest dokładnie tak samo jak z przodu.

Chyba że:

1) Ktoś przyglebił i rant się spłaszczył / zawinął.
2) Ktoś bawił się w małego spawacza.

No nic jutro jade wymienić wydech to jak mi go podniosą to poszukam może akurat