Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kzyhu Lada Samara (Forma) Olsztyn | 2005-03-15 19:23:47 Jak ktos jest w miare na biezaco z postami na forum technicznym wie ze mam jakis czas schizy zwiazanie z olejem (omany). Dzisaj przed wyjazdem postanowilem znowu spojrzec na silniczek no i oczywiscie sprawdzic olej. Wyciagnelem bagnet i.......-poziom sie zgadza, kolor i zapach rowniez, no i postanowielem sprawdzic czy konstynstencja jest w porzadku(doradzil mi to jeden z klubowiczow na stronce). Ocieram go miedzy palcami i poczulem jakies twarde grudki- niewiem czy to ziarnka piasku czy to jakies opilki metalu ale myslalem ze dostane zawalu. Potem jezdzilem jeszcze pare razy i nic- czy rozgrzany czy jak teraz wyjezdzalem zimny nic takiego nie bylo jak sprawdzalem.Jak cos macie to walcie. Ja jestem i czekam na jakies wasze sugestie.Czy robic cos czy nieprzejmowac sie tym wcale?
|
![]() kzyhu Lada Samara (Forma) Olsztyn | 2005-03-15 20:07:11 A niema jakiegos prostszego sprawdzenia. Ja probowalem wszystko- maczalem bagnet z 50 raz i nic nieblyo, -okrecalem go 360 stopni i tez nic- probowalem sprawdzac przez korek wlewu i tez nic, zadnych opilkow itp, wlasnie niejestem pewien jak rano wyciagalem ze niezawadzilem gdzies koncowka, moze przez przypadek. Niema zadnego prostrzego sposobu. POZDROWIONKA |
![]() kzyhu Lada Samara (Forma) Olsztyn | 2005-03-15 20:31:08 Ja jestem tylko do 21 na interku, wiec jak mozecie to napiszcie cos do 21 niewiem czymam dalej katac GTI czy robic cos z silnikiem- jakis prosty sposob na sprawdzenie ze jest Ok, bo moche wyciagac to troche potrwa |
![]() kzyhu Lada Samara (Forma) Olsztyn | 2005-03-15 20:56:33 Wielkie dzieki za odpowec, pocieszyles mnie troszkie. Pojezdze troche czasu i posprawdzam jak to bedzie wygladac, jak by cos dalej bylo to sie bede odzywac. Jeszcze raz dzieki. POZDRo
|