MotoNews.pl

Co sadzicie o tym procku Celeron D320

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie i panie mam pytanko co sadzicie o tym procesorze
Intel Celeron D320 (2.400Mhx) Pytam ba chcialbym jakis ekonomiczny komputer kupic

Bede uzywal go praktycznie tylko do internetu i prac biurowych
Gry i filmy - wykluczone!, muzyka moze troche MP3, ale tez raczej malo.

Prosze o odpowiedz!!!

Cytat:
2005-03-16 16:12:15, FGM2 pisze:
co sadzicie o tym procesorze Intel Celeron D320 (2.400Mhx)

Celeron jak to celeron - nie najlepszy ale wystarczający. Ja na twoim miejscu zamiast CELERONA kupiłbym AMD SEMPRON np.: SEMPRON 2500+ BOX. Moim zdaniem lepszy procesor - ale to jest moje zdanie, więc proszę się mnie nie czepiać

Do zwykłej pracy może być Celeron.

Do bardziej wymagającej lepszy bedzie Amd

A prace biurowe nie potrzebują super procka.

Ps.

Generalnie jestem zwolennikiem Amd.

No ja tez osobiscie uzywam AMD i jest super,
ale ten komp ktory chce kupic jest w pakiecie z tym prockiem Celerona, dlatego pytam co o nim sadzicie??? a nei który lepszy

w każdym zestawie można zmieniać konfiguracje. Nie możesz zmienić płyty głównej i procka????

Ekonomiczny = tani. Może coś używanego? Z drugiej strony jak oprócz Internetu (tu wystarczy nawet coś ze złomowiska) będziesz używał np.Corela 11, to nici z mojego pomysłu.

Ja mam dokładnie taki procek u siebie w kompie na płycie Asrock'a P4I45PE i oprócz tego, że mam troszkę za mało RAM(256 ) to nie mam do niego zastrzeżeń. Da się na nim co nie co zrobić.
Dlaczego chcesz kupować zestaw? Nie lepiej coś złożyć?

Cytat:
2005-03-17 12:28:02, draco_pl pisze:

Istnieje niebezpieczeństwo, że mu DU Espero wyjdzie, a nie daj Boże matiz

Cytat:
2005-03-17 12:28:02, draco_pl pisze:

Wrazie "cuś" służę pomocną dłonią , jeżeli chciałbyś komputer złożyć

Panowie chodzi o to ze ja go chce kupic i tutaj sie wstydze w markecie i tam nie mozna zmienic konfiguracji hardwearowej

Cytat:
2005-03-17 19:37:28, FGM2 pisze:
w markecie

Dlatego proponujemy tobie złożyć komputer !

A nie kupować badziewia z supermarketu !

Cytat:
2005-03-17 19:48:36, Norbert84 pisze:
Dlatego proponujemy tobie złożyć komputer ! A nie kupować badziewia z supermarketu !

No tak ale ten komputer kosztuje 900 zł
W sobie mam w/w prcek
80 GB HDD
256 DDRAM
CD/RW
Obudowa

Wiec sie opłaca chyba pierwszy raz bede kupował komputer w markecie

Może i tanio, ale pytanie z jakich to jest złożone podzespołów (płyta, pamięć, grafika). Czy przypadkiem nie jest to komputer, który żeby rozbudować trzeba w nim wszysto wymienić łącznie z zasialaczem bo będzie za słaby do innej konfiguracji

Jeżeli faktycznie będzie używany do prac biurowych to taka konfiguracja jak najbardziej się nadaje (o Wordzie i Excelu nie wspominam, AutoCAD, Corel powinien pociągnąć,sam obu używam przy Cel.2.0 GHz). Nie podałeś jeszcze jaka karta graficzna siedzi w środku. Do oglądania filmów też bez problemu starczy, ale już do gier to jest kicha. Nie ma się co podniecać częstotliwością bo to tylko Celeron a gry ciągle potrzebują coraz to lepszych "ciągników". Osobiście uważam, że najważniejszą częścią kompa jest płyta i na niej nie ma co oszczędzać. Można mieć super procek, 1 GB RAMu,nie wiadomo jaką kartę graf.,ale jak weźmiemy do tego jakąś płytę za góra 200 zeta to można sobie reszte w **** wsadzić.