| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2005-03-03 21:51:02 No własnie a objawy sa nastepujace:
jade sobie spokojnie, na obrotomierzy 2000-2200obr/min puszczam na chwile gaz poczym chce delikatnie przyspieszyc i zaczyna mi tak przerywac. Tylko przy puszczeniu na chwilke gazu i delikatnym przyspiszeniu mi sie to dzieje bo jak mu wcisne to idzie jak burza. Co to moze byc ??? |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-03 21:56:45 Masz LPG ? jesli tak to sprawdz przewody swiece...
To jest na pewno wina w/w rzeczy |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-03-04 11:37:31 Slawek to moga byc swiece przewody, ale zobacz czy filtr paliwa dasz rade odkrecic jesli tak to go wymien |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2005-03-04 15:43:20 nie mam gazu |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2005-03-05 13:09:09 no wiec co to moze byc ??? |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-03-06 10:09:27 Czujnik Halla wymieniałeś??? |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-03-06 10:13:43 A mnie sie dziwne rzeczy dzieją.... ostatnio zapaliłem sobie autko.. odsniezyłem... wyjechałem z parkingu ...po przejechaniu ok 700metrów auto zgasło... i cisza..... rozładowałem akumulator, a tu nic.. nawet nie załapał... Po godzinie przyjechałem polonezem ,zapiąłem kable, podładowałem go ok 15 minut i próbowałem zapalac. Zapalił jak go przełączyłem calkowicie na LPG. W obydwu zbiornikach miałem ok 1/2 paliwa i gasu. Do dzisiaj nie wiem co sie stało....![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-03-06 11:15:47
Wisz co?....jeżeli ruszyłeś autem i przełączył się na gaz to spotkało Cię zjawisko czasem dotykające jeżdżących na LPG...było to niedawno poruszane w jakimś poście. Cholera wie o co dokładnie chodzi ale kiedy zimny silnik zbyt szybko się przełączy na gaz a potem zgaśnie gdzieś po np.kilkuset metrach to Wielka Bida go uruchomić....a jeżeli już to największa szansa właśnie tylko na gazie ...Najlepszym wyjściem w takiej sytuacji jest odczekanie kilku /nastu minut ...wtedy udaje się odpalić bez na ten przykład .....wypompowania akumulatora |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-03-06 11:37:59
Auto stało na skrzyzowaniu ok 1.5 godziny... bo musiałem na piechote isc po poloneza... a i ten miał problemy z odpaleniem po kilku dniach postoju pod chmurką w temp. ponizej 0st.C..... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-03-06 11:44:08
Noooooo i dlatego odpalił ......i tak jesteś farciarz że masz 2 auta ....A co Ty tu wogóle robisz? ...miałeś "trzaskać kilometry" a nie siedziedź przy kompie! |
![]() Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2005-03-06 17:51:15 Filtr paliwa to o ile pamietam to 15zl tylko mialem maly problem z wymiana bo nie wiedzialem jak sie za to zabrac
Co to ten czujnik Halla? |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2005-03-06 22:08:54 Fajnie gadota tylko ja nie wiem co moze byc u mnie ) |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2005-03-14 14:48:45
Witam, miałem dokładnie to samo u siebie. Czasami zaskakiwał po paru minutach stania a czasem potrzebował kilku/nastu godzin. Po trzech wizytach w ASO (bezowocnych - w warsztacie chodził jak zegarek po wyjechaniu na ulicę zabawa zaczynała się od nowa ), podstawiłem bryke do elektryka - a noz coś w elektronice. Okazała się, że pompa czasem dawała za niskie ciśnienie - jak odpalałem silnik w momencie kiedy pompa akurat dała własciwe ciśnienie - zaskakiwał i juz pracował, ale jak zapłon trafiał na niższe - to silnik się zapowietrzał i d..a blada. Zdarzyło się że rozładowałem 3 akumulatory (swój i 2 od forda transita(diesla)
)i nawet nie zagadał. Po wymianie pompy wszelkie bolączki przeszły jak ręką odjął. |