Sportowy tłumik do 1.6 16v zetec 1997 proszę o radę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam jakiegoś dobrego i niedrogiego tłumika sportowego.

polecam Ultera albo MG bo KM i tym podobne firmy to nie warto nawet komentowac ja obecnie u siebie w mk7 mam zwykły przelotowy za 10 zł ze szrotu aluminiowany plus koncowka ale klank jest klasa jak narazie zostanie zbieram na cały układ

uważam że ostatnio polska produkcja staje się konkurencyjna dla produkcji zachodniej. I tak Ulter i moim zdaniem El-Tec zaczynają wręcz przewyższać marki zagraniczne. Miałem ostatnio okazję widzieć rozbebeszonego remusa i powiem szczerze że szkoda gadać. Po pierwsze robione są z normalnej blachy choć remus utrzymuje że robi tłumiki tylko z nierdzewki już od kilku lat. Wypełnienie stanowi taka wata jak na budowach, wata szklana która nasiąka wodą i przez to pucha waży dwa razy więcej. Z czystym sercem polecam El-Tec i Ulter.Nie będzie sz zawiedziony jeśli kupisz któryś z nich

ulter pełna rewelka po przejechaniu 100km w deszczu, na tylnej klapie mego kombi miałem warstwe przyklejonego pierza(waty), a zareczam że zadnego kurnika nie zaliczyłem po drodze, ciekawe co mnie jeszcze czeka z dedykowanym tłumikiem ULTER, osadźcie sami, na marginesie ma fajne brzmienie, foto w profilu

zainwestuj w MG!!

również polecam MG....
bo tanich typu KM niepolecam...sam mam to u siebie i owszem wygląda ładnie, brzmi ładnie, ale puszka jest bardzo kiepskiej jakości i po roku jest już mocno pordzewiała....dlatego warto zainwestować w tłumik renomowanej firmy, ale za to na lata
najlepiej coś w całości z nierdzewki

Kurcze, ciekawe rzeczy piszecie. Ja tez niedlugo bede musial cos zalozyc, bo moj zestawik - przelot i koncowka ultera juz mocno wysluzone... Pozyjemy, zobaczymy

Ja od roku mam ultera. Zrobilem na tym tlumiku jakies 25kkm i nie moge nazekac. Tlumik naprawde pierwsza klasa. Bardzo podoba mi sie w nim ze na niskich obrotach przy spokojnej jezdzie prawie go nie slychac dopiero na wyzszych obrotach zaczyna dawac o sobie znac
Pozdro...