Kolor felg do PF 128 3p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Może mi ktoś doradzi, jaki kolor felg wybrać do Fiata 128 3p. Samochód na wiosnę maluję na żółty kolor z wstawkami czarnymi (typu zderzaki i inne tego typu sprawy, gdyż nie będą chromowane bo są za bardzo zgnite). Myślałem nad białymi, lecz mogą się "gryźć" z resztą, natomiast czarne by pasowały.Dodam, że nie podobały by mi się w kolorze nadwozia.

daj kremowe jak pogotowie ratunkowe

A może by tak czarne z żółtym rantem

może klasycznie srebrne? Albo pomaluj furę a potem rób WT zakrywając felgi tekturą o róznych kolorach.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Czarne nie , białe już lepiej. Ale myślę, żę szare jasne z białym rantem, nieźle będą się prezentowały.

czarne ze srebrnym rantem

do firmy FANTACHROM... tyle ze to mega kosztuje... ale mozna oszukac i zrobic samemu chromkiem w sprayu i bezbarwnym...

a moze by pomalowac na taki fajny ciemny złoty metalik jak ma subaru ja tak planuje u siebie zrobić wiem ze w zielonym aucie bedzie fajnie wygladać a w zołtym hmmm moze być tez fajnie .

Cytat:
2005-02-22 22:39:19, daniel pisze:
czarne ze srebrnym rantem

To jest własciwy pomysł.

W tym temacie powinien wypowiedzieć się nasz kolega klubowy - mario128 który posiada takie auto

oto one - powiedzcie mi czy to są oryginalne felgi i o ich pomnalowaniu mówimy ?

Według tych zdjęć to ma założone alusy. Wiem to stąd, gdyż ojciec miał kiedyś takiego Fiata 128, tyle że wersję coupe, i w nim były montowane takie właśnie alufelgi. Ja mam podobne, lecz stalowe.

to sa cromodory CD8, jeden z 2 typow alusow oferowanych opcjonalnie do 128 sport, paskudne{no offence } ale zato lekkie bo magnezowe.

edit:
kolega MARKHEIM pyta o sposob pomalowania takich stalowych felg:

ja bym proponowal srebrnoszary lakier

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-02-23 14:17:58 ]

No to jak takie to proponuje srebrne i tylko te wgłębienia przy śrubach na kolor lakieru machnąć ...i do tego ładniutkie błyszczące śrubki

[ wiadomość edytowana przez: Nomad dnia 2005-02-23 18:03:43 ]

moim zdaniem kolor srebrny zawsze pasował do każdego rodzaju felg i ładnie kontrastuje z każdym kolorem nadwozia (przykład : )>>klik<<

na samym początku głosowałem za srebrnymi

-----------------

Tylko jeżeli chodzi o srebrne, to jaką najlepiej farbą pomalować? Większość srebrnych pozostawia smugi (w przypadku malowania pędzlem) lub nie kryje najlepiej (malowanie pistoletem).

no coś TY, ja mam swoje lakierem pryśnięte i uważam, że wyszły super

To może poradzisz w sprawie lakieru

Jest polska emalia do felg - mam nią zrobione motylki. Ma lekki metaliczny połysk i jak sie zrobi zaciek to to szczególnie widać.
BTW płaciłem za malowanie z piaskowaniem po 60 zł od felgi - efekt - zdjęcie nr 5

-----------------

Cytat:
2005-02-23 21:36:15, MARKHEIM pisze:
To może poradzisz w sprawie lakieru

niestety nic konkretnego wnieść w dyskusję nie mogę, gdyż robiły to osoby, które się na tym znały każdy lakiernik Ci pomoże