Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-03-20 19:19:00 Ostatnio jak się przyglądałem mojemu krążownikowi szos znalazłem 2 ogniska rdzy w strasznie głupich miejscach (popatrzcie na zdjęcia, szkoda że ich jakość nie jest najlepsza). Może ktoś z was poradzi mi jak mogę się z tym uporać i ile jeszcze mogę zwlekać ze zrobieniem tego (wiem, że powinienem to zrobić jak najszybciej, ale póki co nie mam czasu, a pogoda też specjalnie dłubaniu przy samochodzie nie sprzyja...) ?
To jest zdjęcie przedniej uszczelki, część dolna... Wydaje mi się, że jest przyklejona (uszczelka) do karoserii... A to jest ognisko pod uszczelką bagażnika, od wewnętrznej strony. Jak uszczelka do blachy przylega to w ogóle tego nie widać (na szczęście). I jeszcze jedno pytanie - nie dotyczące już blacharki i rdzy - czy ktoś wie czym można zastąpić plastykowe kołki mocujące to wewnętrzne plastykowe "obicie" klapy bagażnika? W sklepie Łady czegoś takiego nie mają, zaproponowali mi podobne kołki od Skody... za 3 zeta sztuka... A tam tego jest 12 sztuk... |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-20 21:00:17 Rdze usun tradycyjna metada, pamietajac o tym, by doklandie oczyscic - po wstepnym oszczyszczeniu mozesz uzyc zjadacza rdzy, cortaninu. Jedno bym polecil, jesli czujesz sie na silach - wyjac szybe i uszczelke i zrobic to porzadnie i porzadnie zabezpieczyc. Rant okna to b. wredne miejsce. Jak swoja wyjalem, to sie przerazilem.
w bagazniku masz prosciej. a zapinki? hmmm, obawiam sie, ze i tak bedziesz musial wymienic. Nawet, jesli nie uszczkodzisz ich przy demontazu, to juz nie beda trzymac jak nowe = halas. |
![]() mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-03-20 21:48:52 Jak będę robił ten samochód to go muszę pożądnie zrobić... Łącznie z wyjęciem tych 2 szyb (chciałbym jeszcze trochę nim pojeździć). Tylko się zastanawiam czy nie zlecić tego komuś, bo i tak chciałem karoserię malować... Tylko pytanie ile mi za to zaśpiewają :/ ...
A jeśli chodzi o zapinki - owinąłem je taśmą izolacyjną i jest pięknie, tylko kilku takich mi niestety brakuje - musiały same kiedyś wypaść :/ |
![]() mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-03-20 22:13:43 Zapomniałem się jeszcze spytać - warto wymienić "przy okazji" te uszczelki na nowe? Czy to nie wiele da? |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-20 23:43:09 uszczelki - zalezy od ich stanu. Jesli stwardnialy - na pewno warto. Ja bym wymienil, ale jestem swir, wiec niech sie inni wypowiedza.
lakierowanie elementu - dobra mysl, nie powinno kosztowa wiecej jak 200 zl z materialami. Dobrze, zebyc albo sam rdze zczyscil dokladnie, albo patrzyl na rece - potrafia odwali niezle fuszerki, zwlaszczca jak maja z lada do czynienia ![]() |
![]() mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-03-21 07:27:51 Myślałem o lakierowaniu całego samochodu...
Tak w ogóle to muszę z sąsiadem pogadać. Kiedyś sprowdzał samochody z Niemiec i może mi się uda jakąś dobrą cenę na lakierowanie wynegocjować.. |