Stozkowy filtr powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy ktos moze wie albo podpowie jak zamotowac stozkowy filtr.Jesli ktos wie to bardzo prosze o opis takiej instalacji.

a zapomnialem mam fiata 127 mk3.

Juz kiedys ktos bardzo ladnie wypowiadal sie na temat gadzetow tuningowych ,ale ty nie posluchales.Jak chcesz to zalozyc tak zeby dzialalo a nie poprawialo twojego samopoczucia to musisz znac odpowiedz na kilka podstawowych pytan:
czy masz dobrany do swojego silnika
czy chcesz poprawic dol czy gore silnika(dlugosc kanalu)
czy podac cieple czy zimne powietrze do filtra
czy wymusic przeplyw powietrza przez filtr czy nie
czy trzeba bedzie odetkac wydech silnika przy odetkaniu dolotu
a tak wogule to oddaj to ciulstwo do sklepu ,i jak chcesz poprawic dolot swojego silnika to np sprobuj zalozyc gaznik ze starej 0.9 i przerob obudowe filtra powietrza ,zeby silnik przy lepszym gazniku zasysal wiecej powietrza-powodzenia.

powiem wam ze jak kupilem swoja 127ke to mialem przerobiony filtr w ten sposob ze wchodzil od f125, jest wyzszy
...
troche mnie wkurzal wymienilem na orginal i powiem wam szczerze ze roznica byla odczuwalna...

na filtrze od f125 w momencie wcisniecia do spodu silnik chyrczal o wile glosniej i zbieral sie znacznie lepiej....

w zasadzie moj silnik z przebiegiem 270 tys chyrczy nie wiem co to... bede sie martwic jak go zaczne remontowac