Co to za wtrysk?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj grzebiac w garazu przypomniałem sobie że rozbierałem argente i miała ona dość nietypowy wtrysk i znalazłem klamoty od tego wtrysku. Otóż miał on jeden czujnik na wale korbowy od przodu, czujnik położenia przepustnicy firmy weber, nie ma wtryskiwacza rozruchowego(miejsce na niego jest zaślepione), jakiś czujnik w kolektorze dolotowym którego niema w l-jetronicu,jeden czujnik w głowicy, wszystko wygląda na orginał i raczej nikt niekombinował,nie mam kompa i przepływomierza, czy ktoś wie co to z wtrysk.

Najprawdopodobniej jest to weber IAW taki sam jak w Tipo 2.0 lub Tempra/Croma 2.0. Niestety dokładnie nie pamietam co to za wtrysk. Spotkałem sie z jego opisem w Argencie kiedy przeglądałem w ksiegarni ksiazki od wtrysków poszukujac info na temat LE-Jetronica. Był on montowany fabrycznie, niestety nie potrafie powiedziec kiedy i w jakich ilosciach. Informacje te były w ksiazce "Systemy wtrysku paliwa" CHYBA cz 4, z tyłu jest info jakie rodzaje sa w danej ksiazce opisane.

Raczej jak mowi kolega Michal, bedzie to Weberowski IAW. W okolicach wakacji bede polowal chyba na takiego do mojego fiacika. Ciezko je znalezc, ale warto sie postarac, podobno lepsze niz Bosch.

Witam!

Znacznie lepszy od Bosch'a. I jest to Magneti Marelli IAW Weber. Montowany w argencie od 1983/84, ale bardzo rzadki. Szedł głównie na Włochy. Sam bym taki chciał kupić.

Na szczescie nie tylko w Argentach, a w nowszych 2.0 jak Tipo czy Croma tez, wiec mozna szukac. Jakby ktos mial w rozsadnej cenie komp, wiazke i czujniki do tego to prosze o info (kolektor i pompke mam od L-Jet).

Alfy 155 tez mialy chyba taki (jakby ktos na szrotach szukal).

jak ktoś potrzebuje to mam kolektor od tego wtrysku do sprzedania

Ha, jakbys mial komp, wiazke i wszystkie czujniki OPROCZ kolektora to bym pomyslal, kolektor wlasnie mam od Jetronica, tylko musze go do czegos podlaczyc