Cruise w Huyndai Lantra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Niedawno kupilem huyndaia lantre 1.8 16v [128KM]
chcialbym zapytac co oznacza CRUISE mam taki przelacznik
i nie wiem do czego sa przelaczniki przy ustawianiu wycieraczek i jak ich uzywac
Prosze o pomoc i pozdrawiam

cruise to inaczej tempomat czyli urządzenie pozwalające ustawić i utrzymac stałą prędkość na trasie w polskich warunkach raczej nie przydatne
przełącznik ? ja ma pokrętło na dzwigni ( do siebie spryskiwacz , w dół 1-czasowy ,2 -wolne stałe,3 szybkie zamiatanie) służace do ustawiania interwału czasu poruszenia wycieraczek na 1- biegu

jeśłi chodzi ci o przełaczniki od cruise to juz mówie:

główny przełącznik cruse wciskasz w pozycje on, na przełaczniku pod kierownicą masz 2 opcje

jeden przycisk robi SET/COAST - działa tak jedziesz sobie 90 i chcesz sobie taką prędkością jechać naciskasz SET zapala sie kontrolka na tablicy i zdejmujesz noge z gazu a temomat jedzie dalej sam 90.... jak chcesz zwonić troszke bo na tym terenie jest 80 to przytrzymująć ten sam przycisk SET bedzie ci zwalniał jak ustawisz prędkość to puszczasz i tempomat ja utrzymuje

i teraz np walisz w heble bo ci ktos wyjechał - automatycznie kasuje sie tempomat (od naciśnięcia hebli lub sprzęgła) i jak chcesz znów jechać 80 ustawione wcześniej to naciskasz

drugi przycisk RESUME/ACCEL i sam przyśpiesza do ustawionej wcześniej prędkości. Jednocześnie ten sam przycisk przytrzymany przyśpiesza.

Jak by jakieś pytania to wal

przy okazji ciekawostka - spalona jedna z żarówek od stopu nie pozwala włączyć cruise!!! Sprawdze to jeszcze raz ale taki miałem dziwny zbieg okoliczności wczoraj