| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-03-18 20:49:35 Pojawia mi się problem z w/w w listopadzie wymieniłem kompletne sprzęgło i od kilku dni słyszę świerszcze wystarczy delikatnie wcisnąć pedał i cisza . Podpowiedzcie czy znowu muszę ściągać skrzynie by łożysko wymieniać ? ( gdzie i za ile w promieniu 100 km by ktoś zrobił , macie kogoś?)dzięki z góry |
OMEGATSZL288 LOB MEMBER Opel Omega A Wola Żyzna | 2005-03-19 15:50:24 U mnie jest to samo po wymianie łożyska. troch wkurzające to piszczenie ale jest jedna rada musisz ciągle w czasie jazdy troche wciskać sprzęgło to przestanie piszczeć a tak serio to ja posmarowałem WD-40 i przestało piszczeć (chodzi mi o tzw. widełki) a i sprawdź na kanale czy łożysko nie pracuje cały czas bo jeśli tak to niedługo będzie konieczna wymiana, a pozatym wyreguluj sprzegiełko i będzie git Pozdrowienia |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2005-03-19 17:26:24 i własnie widze ze ktoś chciał zoszczedzić i włoszczyzne kupił chyba???????????????
A wogóle to jak zakłada sie łożysko to trzeba jego bieżnie posmarować (np sachs daje małą paczuszke ze smarem) i możliwe ze to nie swierszczy łożysko tylko po prostu brak smarowania. pozdrawiam |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-03-19 17:41:05 OMEGATSZL288 Jest mały problem nie mogę regulować bo to hydrauliczne a dostać się niema jak by spryskać i sprawdzć czy to łożysko . Podnoszę poprzeczkę i pytam jakiej długości powinien być bolec wychodzący z siłownika popychający łapę . Czy ktoś się kiedyś tym zamował bo czasem ktoś z ciekawości mógł rozbierać popychacz. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-03-25 23:10:46 I tak zrobię wymienię dodatkowo łożysko igłowe na wałku by mieć pewność że wszystko chodzi a łozysko nie pracuje non stop i bedzie jak powinno |