Poważne problemy z obrotami silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.Mam problem z autkiem.Mazda 323F 91r,1.8 kat.16V.problemem jest to,że od ostatniego strzału gazu(to było wczoraj)mam ciągłe problemy z obrotami silnika zarówno na benzynie jak i na gazie.Na benzynie na wolnych obrotach oscyluje pomiedzy 1800-2200 i tak ciągle skacze bez przerwy ,na gazie podobnie....czyżby to przepływomierz?proszę o pomoc i jakąś diagnozę lub szczegółowe pytania

PRZEPŁYWOMIERZ!

ale czy jest możliwe że nie będę zmuszony kupować całego przepływomierza?to przecież koszt rzędu ok 400zł(na szrocie....może wystarczy wymiana jakiegoś elementu ?

A czy mozna jeździć bez przepływomierza? Tak pytam z ciekawości!

Jeśli pływa na wolnych obrotach na gazie to nie przepływomierz tylko lewe powietrze na kolektorze spadł ci któryś przewód podciśnieniowy.

Ja miałem te same objwy co on i okazało się że mam walnięty przepływomierz.Ale z tym lewym powietrzem to też nie głupi pomysł.

mi po starzale spadł jakis przewod z kolektora i mialem 2500 obr na benzynie a na gazie albo gasl albo chodzuil bardzo nierowno, znalazlem to miejsce gdzie cos spadlo ale tego czegos niestety nie znalazlem ale zaslepilem to miejsce i dziala nie najlepiej ale dziala tak jak wczesniej.