Klocki hamulcowe ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie:

Podczas jazdy a dokladnie hamowania zaczyna cos trzec cicho dosc z przodu czy to moga byc klocki hamulcowe ? nie byly wymieniane od nowosci przebieg to 35 tys = 5 lat jakis sposob na sparwdzenie bez rozkrecania ? ich no i zdaje mi sie ze slabo hamuje...

Aha no i ile kosztuja jakies dobre klocki do hultaja bo w ASCO 250 zl ;o

Bardzo możliwe, że masz już zużyte klocki. Trzeba zdjąć koło a wtedy będzie widać jakiej są grubości.

hmm po ilu orjetacyjnie sa do wymiany 40 tys ? zreszta sadze ze i tak wymienie bo to zawsze bezpieczenstwo

To jakie zamienniki ?

To zależy od sposobu jazdy, ja osobiście miałem przypadek , że nie wytrzymały 5 Tkm, ale w przedziale 30 - 50 Tkm przebiegu trzeba sprawdzać ich grubość.

No raczej samochod jezdzi po malych trasach i hamulec jest czesto uzywany...

Bolls jeszcze jak mozesz to polec mi jakies dobre klocki ( dobre-stosunek ceny do jakosci )

Z moich doświadczeń poleciłbym kupno oryginalnych klocków, zamienniki nigdy się u mnie nie sprawdziły, częsty efekt przegrzania, puchnięcia i szybkie zużycie, a oryginalne dużo trwalsze i sprawniejsz.

Kurcze... 5 lat - 35 tkm, jedne klocki...
Ja mam po półtora roku 30 tkm i już drugie klocki od około 8 tysięcy km Ostro było... panowie w serwisie troszkę się dziwili jak zjechałem klocki w tak krótkim czasie A jak szukałem zamienników to się ze mnie śmiali... albo pytali co to jest ten "gec" Hehe...
Fakt, faktem, że bardzo intenswynie eksploatowałem hamulce... aż mi się tarcza zwichrowała Pewnie przy 50 - 55 tkm (no może do 60 dam radę) tarczki polecą do wymiany razem z klockami, może już będą dostępne Ferodo, bo ostatnio jak w Intercarsie pytałem o klocki do Getza to pan mi kazał dowód pokazać że jest coś takiego jak Hyundai Getz - dziwne.

co do tego co to jest getz - lol

a co do tych moich macTB 35 tys zeby all wyjasnic accent jest z listopada konca 2000 r - do marca 2002 mial 27 tys przebiegu ale sytucaja w rodzinie spowodowala ze osoba ktora nim jezdzila juz nie jezdzi... a co do tego zdziwienia ze 35 tys i dopiero do wymiany dzis sparwdze ( zaraz) bo jak sie nie myle to w ksiazce serwisowej wymiana jest chyba dopiero kolo 60 tys wczesniej jest tylko sprawdzanie... ale uprzedam nie pamietam sprawdze

MacTb a jakie teraz masz klocki :> ?

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-03-19 07:24:25 ]

Zluzycie klockow glownie zalezy od stylu jazdy , a nie od przebiegu.Ja tez mysle ze ci sie klocki skonczyly ( albo odkleily ze starosci) . Najprosciej zdjac kolo i sprawdzic.

270zł za Ebc greenstuff, troche mocniejszy klocek, bardzo dobrze się sprawdza w warunkach jazdy ulicznej, tyle tylko że czasami za mocny do seryjnych tarcz i potrafią się pogiąć przy jego stosowaniu
EBC (czarne) odpowiedniki seryjnych) 120zł.

Pozdro

zlociutki co do terminu wiadomo ze patrzy sie na przebieg a co starosci tez ma wplywa poczeci jezeli auto stoi a tak bylo w moim przypadku stalo rok. rdza z klockow osiada na tarczach i moga wtedy trzec czasami przy hamowaiu a ogolnie musza sie nagrzac i wtedy dobrze lapia

Bylem przegladnac sa jeszcze dobre dopiero na jesien do wymiany

Eqs, jeżdżę na oryginalnych klockach teraz bo nie udało mi się kupić innych...
Oddi, może masz już coś do Getza? Tarcze, klocki? Pytam, tak na przyszłość...

Znajdziemy cosik i dla twojego Getza tylko ceny troche zaporowe, ale myslę że i z tym damy rade.

Pozdrawiam