Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2005-03-16 02:00:15 Witam !!!
Nie wiem czy dobrze pamietam,bo nie mam juz Accencika.Ale z tego co sie orientuje to ten wężyk idzie do serwa które jest przymocowane do karoseri.To takie czarne dośc duże urządzenie mające okrągły kształt z wybrzuszeniami.Ten wężyk podaje podciśnienie z kolektora ssącego i dzięki temu działa serwo czyli wspomaganie hamulca.Bez tego wężyka nie zahamujesz.Spróbuj sobie na zgaszonym silniku nacisnąc pedał hamulca to po trzecim razie już go nie wciśniesz bo nie ma podciśnienia z kolektora i hamulce nie działają.Do tego jest właśnie potrzebny i nie można się bez niego obejść.Ale nie wiem czy dokładnie o ten wężyk chodziło.Gdybś mógł mi przesłać foto na maila to powiem dokładnie.Pozdrawiam technotrance@o2.pl |
![]() dewiant23 HF MEMBER nissan primera Pruszków | 2005-03-18 20:11:58 dzieki za info, ale to nie ten wężyk przynajmniej u mnie, ten kończy się jakimś małym modułem zakończonym kostką z przewodami, pozdrawiam. |
![]() zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-03-19 10:40:52 Z pewnoscia chodzi ci o zawor EGR ,z tego zaworu wezyk idzie dalej do filtra weglowego(u mnie jest on pod lewym nadkolem) a nastepnie do zbiornika paliwa. Pozdrawiam. |
![]() mariogr HF MEMBER Hyundai Lantra Świnoujście | 2005-03-19 19:07:45 poczekaj ze trzy dni to ci odpowiem, będę miał serwisówki do wszystkich modeli. |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-03-19 19:23:44 mariogr: Ja sie pisze na skany serwisówki do mojego hultaja |
![]() dewiant23 HF MEMBER nissan primera Pruszków | 2005-03-19 22:53:43 Oki poczekam, też bym chętnie taką serwisówkę nabył ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-03-21 10:31:58 no to moze byc czujnik ciśnienia bezwzględnego, u mnie w coupe jest na przegrodzie i dochodzi do niego wezyk od kolektora dolotowego. |