Tłoki od polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,mam problem,apropo tłoków do poloneza.Nie rozbierałem jeszcze tego chce tylko widzieć jak montuje się tłoki z wycięciem na ten zawór skośny wycięciem do przodu czy do tyłu,czyli z której strony znajduje sie zawór skośny???czy od strony chłodnicy czy od strony kierowcy Dlaczego o to pytam?Ponieważ chce te rozwiązanie zastosować moim starym motocyklu,poniewaz wiem ze te tłoki są tak skonstruowane aby ścianka na którą jest najwiekrzy nacisk się nie wycierała.Z góry dzieeki i POZDRAWIAM WSZYSTKIM FANÓW FSO(Ja jeżdze dużym Fiatem )

Witam!

O ile dobrze pamietam to zawor skosny to ssac czyli od strony kierowcy . Tlokow jeszcze nie widzialem tylko pamietam jak zmienialem uszczelniacze zaworow w swoim PN.

--
pozdrawiam
Krzysiek Rogala

[quote]
2005-03-20 12:01:49, Mecia pisze:
Witam,mam problem,apropo tłoków do poloneza.Nie rozbierałem jeszcze tego chce tylko widzieć jak montuje się tłoki z wycięciem na ten zawór skośny, wycięciem do przodu czy do tyłu,czyli z której strony znajduje sie zawór skośny???czy od strony prawej czyli kolektorów czy lewej od strony gaznika?? Dlaczego o to pytam?Ponieważ chce te rozwiązanie zastosować moim starym motocyklu,poniewaz wiem ze te tłoki są tak skonstruowane aby ścianka na którą jest najwiekrzy nacisk się nie wycierała.Z góry dzieeki i POZDRAWIAM WSZYSTKIM FANÓW FSO(Ja jeżdze dużym Fiatem )

Na tlokach jest strzalka w strone kol rozrzadu - bedziesz wiedzial na jaki zawor jest podciecie