| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-13 20:00:34 witam mam mały problem, mam e30 1.8 gaz, i mam problem bo nagle przeststała chodzić na benzynie, rano normalnie zapaliła na benzynie pochodziła z 5 min. i przełączyłem na gaz i wszystko było wporządku do momentu aż za jakiś czas ją zgasiłem i chciałem uruchomic już nie chciała zapalić na benzynie, dolałem benzyny bo myslałem że jest mało ale to nic nie dało,napoczątku łapie a potem już nic,chyba że się przełączy na gaz to jak się dłużej pokręci to zapali na gazie i normalnie chodzi tylko na benzynie nie chce, co to może być |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-13 22:04:47 a może to być od przepływomierza, z tą pompą napewno jutro spróbuje, ale wcześniej ta pompa nie dawała by znaków jak by była na wykończeniu, być może że nie dochodzi napięcie bo on nawet nie chce złapać przy pierwszym przekręceniu kluczyka tylko delikatnie jak by chciał złapać a potem można krecić godzine i nic nie będzie, wcześniej raz mi się tak stało na chwile jak przejechałem po dużej kałuży czy mogła tam się gdzieś dostac woda |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-03-13 22:58:18 Hmm i niech mi ktoś powie, że z gazem nie ma problemów!!
Ja przez gaz jak miałem uszkodzony przepływomierz to auto odpalało i jeździło, no ale jest możliwe że u Ciebie padł całkowicie, ale jak wcale nie odpala to bardziej prawdopodobne że to własnie pompa, pewnie miałeś resztki benzyny i szlak ją trafił - zatarła się. |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-14 09:50:21 a jak zrobic to odciecie, da się tą pompe jakoś naprawic czy trzeba ją wymienić |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-03-14 14:35:29 Bo jeżeli to pompa to po prostu brakło mu paliwa a on gdy jeździł na gazie nie wiedział o tym no i pompa się zatarła bo cały czas pracowała. Jezeli to przepływomierz to też najprawdopodobniej dostał w tyłek od szczelającego gazu, bo wystrzały zawsze się zdażają przy normalnej instalce. |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-14 14:49:28 na gazie chodzi bez żadnego ale, a co do szczelania to tylko raz mi szczeliła na 1.5 roku jak ją mam nigdy nie miałem z tym problemów, wskaznik pokazywał ze jest paliwo ale i tak dolałem za 30zł , nowe pompy to duży wydatek w intercarsie najtańsza kosztuje 600 zł , a to już nie mało zważywszy że tylko odpalam na benzynie i w sumie tylko do tego potrzebna mi jest ta pompa |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-03-14 15:05:16 Jeżeli jesteś pewny co do tego że miałeś dużo paliwa to może to nie jest pompa a jeżeli napewno nie strzelił Ci ostatnio to też może to nie jest wina przepływomierza. My tu tak po prostu gdybamy, ciężko jest coś wywnioskować nie mając auta przed sobą.
Widze, że chcesz sprzedać auto, wiec lepiej to zrób, wiesz jak to jest, potem każdy będzie |Ci marudził, że gaz już zniszczył silnik i auto chodzi na gazie to już padaka, a to moze byc jakaś pierdoła, no a po za tym lepiej czasami jeździć na benzynie!! a nie tylko odpalać! |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-14 18:25:59 z tą sprzedażą to stwierdziłem że się wstrzymam bo naprawde dużo w nią włożyłem i jezdzi się tez ok wczoraj sprzedałem seata toledo 94 niby młodszy ale do Bety to do pięt nie dorasta kupić drugi samochód i okaże sie że za 2 miesiące zacznie wszystko wysiadac nawet w aucie z Niemiec, więc wole jednak zrobic tą pompe jeśli to ona , a czy ktoś wie czy jest jakiś bezpiecznik do pompy bo wydaje mi się że nie dochodzi prad do niej napewno nie podaje bo zdiołem siedzenie i nic nie słychac próbowałem podłączyc lampke żeby sprawdzic czy dochodzi prąd to sie spaliła i nie wiem czy od tego potem sprawdze miernikiem |
hsurim BMW Member Octavia 1,9 TDI SLX Warszawa | 2005-03-14 20:43:49 jarecki24,
piszesz ze kosztuje 600 zl, przypomne tylko ze mam namiar nowek po 300 (pisalem w pierwszym poscie)- a widze ze to chyba wazne dla Ciebie.Jak jeszcze zrobisz - lub zrobia Ci - odciecie pomy po przelaczeniu na gaz, to ... na wieki. Widze ze jestes z wawy, moge ewentualnie Ci cos pomoc z tym odcieciem, przynajmniej Ci pokaze co i jak. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-03-14 23:37:09
Kichaj Toledo, bmw lepsze!! ![]() |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-15 06:57:33 bez żadnego ale, BMW to jedno z najlepszych samochodów, a co do tej pompy za 300 to dzwoniłem wieczorem do nich i mają na składzie i dziś chyba po nią pojade a co do tego odcięcia to też bym skorzystał z instrukci i jak by ci to nie przeszkadzało to bym podjechał do ciebie , a tak pozatym to wyjołem już tą pompe poruszałem nią i zaczeła normalnie chodzic, więc się ucieszyłem że się naprawiła i włożyłem ją do środka i samochód normalnie palił do pewnego czasu za jakiś czas znowu staneła a może dało by się ją gdzieś naprawić np. warsztacie Boscha, prąd jest ok.
[ wiadomość edytowana przez: jarecki24 dnia 2005-03-15 06:59:16 ] |
JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-03-15 09:29:14 Odrazu wiedzialem ze to pompa bo mialem taki sam przypadek i troche nie rozumiem skad wy bierzecie te ceny za pompy 300zl to nie maly wydatek nie lepiej kupic od tych co sprzedaja samochody na czesci niemcy na gazie nie jezadza wiec pompy sa w bardzo dobrym stanie ja osobiscie myslalem ze siadla mi pompa ale okazalo sie ze przypadkiem wlaczylem odciecie pompy o ktorym nie wiedzialem ale w tym czasie znalazlem pompe za 150 zl a nawet za 100zl |
jarecki24 BMW Member PEUGEOT 605 Warszawa | 2005-03-15 18:44:51 Janek jak masz taką tanią pompe to daj adres to ją kupie, tylko tak naprawde skąd wiesz ile pochodzi używana może się okaże że za miesiąc wysiądzie, a koszt pompy 300 to najtańszy jaki znalazłem NOWEJ, orginalna kosztuje 1050, nie w serwisie, a średnia nowych pomp to 400-500 |
JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-03-16 11:06:20 Masz racje nie wiem ile pochodzi ale jakbym mial "zaryzykowac" i kupic z takiego auta ktore nie jezdzilo na gazie za te 100-150 zl to bym sie nawet nie zastanawial, brat ma e30 2.3L z 83r (chyba) i pompa chodzi ile? 22lata i jakos jest ok, mam 2 gosci od ktorych biore czesci zapytam czy maja jeszcze pompe i dam znac |
JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-03-20 15:27:51 jarecki24 napisz czy byłbys zainteresowany ta pompa jak tak to zadzwonie do goscia czekam na post daj gg albo cos |