Wspomaganie - zbiorniczek płynu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Przecieka mi zbiorniczek płynu, na samym zgrzewie między stanem "max cold" i nastepnym, czy ktos wie jak to naprawic?
Jest sens bawic sie w kleje 2 składnikowe, czy lepiej szukac używki?

Pzdr

Ps. Lubie essiego, ale ilosc usterek w MK7 mnie zabija. Ciagle jakie rzeczy do roboty, nie bede wymienial z imienia, ale zaczynaja mi puszczac nerwy i daje slowo slowo honoru jako uzytkownik 2 aut japonskich (honda i mazda), fiata (uno), opla (corsa i astra) teraz essiego (MK7 D i TD), ze to nie mity o sporo nizszej awaryjnosci aut japonskich.

... wiesz ... w przypadku używek dużo zaależy od tego kto i jaak jeżdził wcześniej tym saamochodem .... znasz jeego historie .....

Widze, ze tez jestes z Opola. Powiem tak, szkoda zabawy. Ja pojechalem do Suchodanca i chyba za jakies 10zl wzialem 2 zbiorniczki. Maja tam tego od zatrzesienia

No wymiana wiąze się z opróźnieniem zbiorniczka i ewentualnie jakimś tam ubytkiem, no chybna ze ktoś jest zręczny

Najpierw upewnij się że to zbiorniczek a nie np. lekko sparciały wąż doprowadzający płyn (ten u góry zbiorniczka). U mnie właśnie było to. Obciąłem go kawałeki nałożyłem z powrotem i jak ręką odjął. A wyglądało że właśnie na spawie przecieka. Albo spróbuj ten wężyk po prostu deczko cofnąć na tej rurce na którą nachodzi.

Wlasnie przy wezyku jest suchutko, sprawdzilem, do tego jest tam juz klamerka zaciskowa pozadna, wiec gos chyba bylo robione. Wyglada na rozwarstwienie sie przodu zbiorniczka. Profilaktycznie jednak, zdejme wezyk i obejrze dokladniejak to wyglada.

Pomysl Niesztofa wydaje mi sie dobry, przyjdzie wybrac sie do rzeczonego Suchodanca. Tylko pomysle, co jeszcze jest mi potrzebne. Na pewno troche kilka plastikow, przychodzacych do prowadnic siedzen. No nic, trzeba pojechac i sie rozejrzec

Dzieki za rady, we czwartek bede z tym walczyl (i co gorsza z kilkoma innymi rzeczami rowniez)

Cytat:
Dzieki za rady, we czwartek bede z tym walczyl (i co gorsza z kilkoma innymi rzeczami rowniez)

W razie czego pisz, ja juz nie jedna rzecz w swojej essinie robilem

Dzieki, w razie czego skorzystam

Okazalo sie, ze przetarl sie rowniez przewód ten ktory jest na gorze zbiorniczka i ktory idzie do maglownicy, mniej wiecej w polowie dlugosci.
Trzeba sie bedzie jednak udac na schrott do Suchodanca