MotoNews.pl

Amorki gazowe do Poldka za 70zeta!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wierzyłem ale na giełdzie na żeraniu były na stoisku jakiegos sklepu nowe amorki przednie i tylne do poldka gazowe po 70 zeta sztuka !
Były żółte z napisem magneti magnelli gas recharged wiecie coś o tym ? ktoś to używał ? kupić nie kupić?

Cos za tanio...

hmm monroe ten taki normalny gazowy kosztuje 60zl

Na te nasze dziury amorki gazowe mogą się nie sprawdzić, ale to już kwestia doświadczenia... A ile wogóle tak średnio kosztują amortyzaotory olejowe do Poloneza "szerokiego" Caro...

giełda w Gliwicach ok 60, mozna utargować.

Cytat:
...z napisem magneti magnelli gas recharged ...

recharged to chyba regenerowane, no chyba, ze pisalo recharchable...

Momencik,w jakiejś gazecie tuningowej czytałem że żadna firma nie produkuje amorków gazowych,co najwyżej gazowo-olejowe

cebka sie utarlo ze gazowe cicho

Cytat:
2003-06-24 02:10:10, cebka pisze:
Momencik,w jakiejś gazecie tuningowej czytałem że żadna firma nie produkuje amorków gazowych,co najwyżej gazowo-olejowe

Masz racje, ale mianem gazowych w skrocie okresla sie amortyzatory gazowo-olejowe

Przyłączam się do pytania i odświeżam wątek. Oglądałem te amorki na giełdzie,nowe, zółte, gazowo-olejowe magnetti marelli , made in brasil. Czy ktoś miał z tym styczność, montował je do samochodu ? Cena 70 zł sztuka, czyli tyle co nowe krosno standard, krosno duo-control kosztuje już 80 zł szt. Co o tym sądzicie ????

chyba zaryzykuję i kupię!

Ja też chyba się skuszę, ale wolałbym wiedzieć coś o nich przed zakupem. Z drugiej strony chyba musi być na nie jakaś gwarancja albo czasowa albo limit kilometrów. Jak mi po miesiącu padną to będzie jakaś podstawa do reklamacji. Muszę się jeszcze wypytać sprzedawcy, jak mi nie da na nie żadnej gwarancji to niech spada, kupię u innego standardy. Tak poza tym w coupe mam duo-control i w porównaniu z roverkiem coupe prowadziłą się świetnie. No sam już nie wiem czy gazówki czy duo -control.

Witajcie Panowie.

Mam do Was pytanie.

Wspomniane Duo-controle Krosna to gazówki, tak ?

Pozdro.

Chyba tak

Jaki avantar

nie, to olejaki z rózną charakterystyką tłumienia, przy normalnej spokojnej jeździe są miękki i komfortowe, a przy max.wychyleniach są twarde(takie są założenia).

Warto by te Magneti przetestować, chociaż ja uważam że na nasze dziury gazówki są za delikatne. Aktualnie użytkuję w Caro+ Duocontrole z przodu i sobie chwalę, faktycznie dały poprawę stabilności auta przy zachowaniu komfortu. Nie mogę niestety dostać ich na tył do zawieszenia w wersji ze skośnym ułozeniem amorów. Może jednak skuszę się na te gazówki.

od razu mogę powiedzieć że gazówki na tył są do modelu z pionowym ułozeniem amorków a nie skośnym. Niestety.

odswierze watek

na allegro spotkalem amortyzatory do poloneza z krosna gazowo-olejowe - czy ktos slyszal o gazowo-olejowych z krosna?

link

BTW - facet mowi ze sa na przod - o ile pamietam to w polonezie amortyzatory sa takie same niezaleznie czy ida do przodu czy do tylu.

Jakie sa Wasze doswiadczenia z Magneti Marelli z porownaniu z Duo Control - od ostatnich postow minelo juz troche czasu

Cytat:
2004-02-22 00:23:55, Rys1977 pisze:
odswierze watek

na allegro spotkalem amortyzatory do poloneza z krosna gazowo-olejowe - czy ktos slyszal o gazowo-olejowych z krosna?

BTW - facet mowi ze sa na przod - o ile pamietam to w polonezie amortyzatory sa takie same niezaleznie czy ida do przodu czy do tylu.

Jakie sa Wasze doswiadczenia z Magneti Marelli z porownaniu z Duo Control - od ostatnich postow minelo juz troche czasu

Witam,
Te olejowo - gazowe z Krosna to właśnie Duo-Control. Ja mam takie z przodu (oczywiście model przeznaczony do Łady) i bardzo sobie je chwalę, zwłaszcza z twardymi spężynami. I myślę również wymienić tylne na takie.
Andrzej

No wlasnie - musze wymienic amortyzatory z przodu - Poldolot 94, szeroki - jakie najlepiej ? Nawet nie wiedzialem ze sa gazowe, olejowe. Co polecacie zeby oczywiscie bylo trwale, dobre i jak najmniej kosztowalo
Pozdrawiam