Mam problem z centralnym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.
Jakiś czas temu zepsuła mi się kaseta zamka w drzwiach, zamek działa w jedną stronę, zamyka się dobrze, centralny działa, jednak nie otwiera kluczykiem, wyczuwwalny jest wcześniejszy opór. Zeby otworzyć samochód muszę korzystać z drzwi od strony pasażera. Słyszałem że w fordzie to normalka że kasety się często psują. Wobec tego może ktoś miał podobny problem i poradzi, czy warto jest samemu zabierać się za naprawę kasety czy od razu jechać do fachowca.

a smarowałeś, WD40 itp..... Pamiętaj, że WD40 wiąże wodę i odparowywuje, wieć po jakimś czasie trzeba poprawić smarem w sprayeu

Nie smarowałem ale 100% że zamek uległ uszkodzeniu gdyż wcześniej jakby kluczyk przy przekręcaniu przepuszczał dlatego coś tam się wyrobiło albo ułamało i może ktoś taki zamek rozbierał
czy jest problem z jego naprawą.

Ja kiedyś rozbierałem od korka wlewu paliwa i nie było tam nic zaskakującego. Więc możesz rozebrać - może to nic wielkiego??

[ wiadomość edytowana przez: kielek dnia 2005-03-25 12:21:31 ]

Miałem coś podobnego i powodem był po prostu wyrobiony kluczyk. Dorób nowy albo użyj zapasowego jak masz i może pomoże.