| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2005-03-18 19:10:36 Słyszałem, że jest coś takiego od mk3 jak elektryczne serwo.
Ale szczegółów nie znaju. Pozdrawiam |
Rino125p Kraków | 2005-03-18 20:17:45 a a moze lepiej po 31 latach zrobic remont hampli?
co do serva to Bart ci napewno pomoze bo on wszystko wie. pod warunkiem ze wytrzezwieje po sobocie ![]() |
Gigi127 FKP MEMBER 127 1.3 75Hp Mińsk Maz. | 2005-03-18 20:40:03 Ja tez jestem zdania ze lepiej zrobic remont starych hampli. Ja zrobilem w swoim remoncik, wymienilem co trzeba na nowe i dziala calkiem niezle. Wiadomo bez serwa trzeba mocniej przyciskac ale jak sa dobrze zrobione to dzialaja i bez.
|
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2005-04-04 09:05:39 Można podłączyć serwo od 70hp Mk2 |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2005-04-05 00:42:10 wkręcasz przewód hamulcowy w servo bliżej mocowania,a wyjścia masz dwa na końcu pompy serwa,to są wyjścia na przednie koła i to servo jest ze sterowaniem podciśnieniowym,musi być szczelne to kolanko gumowe takie cienkie z boku serwa inaczej nie będzie działać,podciśnienie normalnie pod kolektor,aha ten przewód wkręcasz w miejsce jednego z wyjść na przednie koła,drugie trzeba zaślepić,najlepszy zaspawany przewód lub dotoczona tulejka no chyba że masz pompe hamulcową też od sporta z pojedynczymi wyjściami,jeśli zbyt chaotycznie to opisałem to walcie jak w dym,schematów nie mam ale miałem tak u siebie i działało,jednak w zimie nie dało się jeździć i jak pozmieniałem tarcze klocki szczęki i bębny to nie założyłem go spowrotem bo hamulej jest wystarczająco mocny,poza tym zawsze miałem problem z za niskim pedałem a to servo wcale nie pomagało,,,powodzenia |