Jakie numer ma pompa wody w 1.4 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos może sprawdzić, albo gdzieś popytac jaki powinien być wytłoczony part number na pompie wody do silnika 1,4 monowtrysk ??
i w jakich silnikach (w jakich autach) ta pompa jeszcze występowała ?

strzelam ale chyba w kazdym cvh

tez bym tak pomyślał, ale przeczucie mi mówi, ze będą jednak rózne...

czy ktos może sprawdzić w jakich modelach Fordów wystepowała pompa wody posiadająca wytłoczenia na "korpusie":
88SM 8505 AA
D989A - 9

a po przeciwnej stronie na kole:
885F-8512-BA
SCF 4A

chyba musisz poczekac do jutra na slawasa1

Cytat:
2005-03-23 20:00:32, Gerusik pisze:
tez bym tak pomyślał, ale przeczucie mi mówi, ze będą jednak rózne... czy ktos może sprawdzić w jakich modelach Fordów wystepowała pompa wody posiadająca wytłoczenia na "korpusie": 88SM 8505 AA D989A - 9 a po przeciwnej stronie na kole: 885F-8512-BA SCF 4A

...nie ma takiego numeru.....nie ma takiego numeru.....

a ja powiem ze jak kupowalem to w sklepie powiedzieli ze pasuje 1.4 i 1.6 CVH

Cytat:
2005-03-23 22:35:20, MasterCheat pisze:
...nie ma takiego numeru.....nie ma takiego numeru.....

to może byc inny numer... mogłem coś zle odczytac.....
wiecie jak to jest czytac numery po ciemku z jakiegoś zasyfionego klamota...jutro spróbuje jeszcze raz sie wywiedziec co tam jest napisane..

jest mniej więcej tak /mówię tu o cvh/:
wszystkie motory 1,4 i motory 1,6 od '86 miały taką samą pompę
silniki 1,3 i 1,6 do 86 miały inną pompę
co do przytoczonych numerów, to faktycznie niby takich nie ma, ale jest tak prawdopodobnie dlatego że te numery które gerusik podałeś to są numery samej pompy, natomiast ford nie oferuje samej pompy, tylko w zestawie z uszczelką a taki kpl ma już inny numer

SILNIK 1.4 EFI
Pompa wody jak wcześniej napisano nie występuje osobno tylko w komplecie z uszczelką. Numer kompletu: 88SX 8591 A1B lub FINIS: 1126041.
Sama uszczelka to: 87SM 0507 AA lub FINIS: 6186825