Która firma ubezpieczeniowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze to juznudny temat ale zapytam

którą firmę wybrac bo musze opłacić OC

PZU przysłało mi kolejną umowę z kwotą 1700 zł za samo oc im chyba odj.....

[ wiadomość edytowana przez: zero dnia 2005-03-24 13:35:39 ]

Alianz
Ja płacę 330 z 65% znizki

... załatw soobie jaakąś zniżke ......

Cytat:
2005-03-24 13:43:09, mily-swiety pisze:
... załatw soobie jaakąś zniżke ......

łatwo powiedzieć :] masz pomysł jak ??

... ja mam gościa który naaciąga zniżki ..... ..... ile laat masz .... masz więcej czy mniej niż 24 ...... jakie duże miasto jest ......

Cytat:
2005-03-24 14:16:12, mily-swiety pisze:
... ja mam gościa który naaciąga zniżki ..... ..... ile laat masz .... masz więcej czy mniej niż 24 ...... jakie duże miasto jest ......

Miły, można prosić o więcej szczegółów jak załatwić jakieś zniżki? Zapowiada się nieźle

Jak zmieniałem z PZU na Samopomoc to facet się pomylił i nie doliczył mi +20 czy ileś tam % za wiek ponizej 25 lat
Za rok już nie było problemu bo sie postarzałem i nie trzeba było podnosić.
Może mily-swiety tez kiedyś trafił na takiego ludzika

Niedawno ubezpieczałem swojego. Allianz ma moim zdaniem najlepsze stawki w tym roku Za RS stawka podstawowa była w Allianz niższa około 700 pln niż w PZU, więc wybór był prosty

... nikt mi sie nie poomylił ...... .... dwóch kumpli z krakowa przyjeżdzało specjalnie ...... wyszło ich po 700 zł taniej ...... dostali o 30% większe zniżki niż mieli .... ......

... cioska ..... jaak masz powiedzmy prawko ze 3 lata to można pokombinować ......

Allianz ma pogrupowane marki aut i odpowiadające im stawki. Ford należy do grupy o niskich OC i należy się z tego cieszyć, bo oni to opracowują statystycznie - czyli wychodzi, że MY hehe kierowsy Fordów powodujemy mało wypadków i dlatego nie chcą od nas dużo kasy Strasznie prostacko to opisałem, ale wiadomo o co chodzi

Pozdr

A co sądzicie o Warcie?

Też się niedawno ubezpieczałem i chyba najtaniej w Allianz.

Ja w Alianzie za 1,6l płacę rocznie 330zł za OC

"TUW" - 295zł za rok silnik 1,8

A tam **wno wiecie o stawkach w Allianz... po prostu moja żonka je ustala pośrednio i dlatego na Fordy są niskie, bo przeca nie będziemy płacić wysokich, nie...
Wiecie jest taka prawda... jeżeli każdy pomyśli o sobie, to będzie o wszystkich pomyślane i świat będzie piękny

A tak na serio. To, że żonka robi modele dla tych stawek w Allianz to prawda, a druga prawda, to że Allianz mocno atakuje rynek i ma niezłe wyniki, więc mogą spokojnie pójść na skalę i stąd takie stawki.

Cytat:
2005-03-24 21:55:05, PATENT pisze:
"TUW" - 295zł za rok silnik 1,8

Wysokość stawki jest jeszcze uzależniona od regionu Polski

Cytat:
2005-03-24 22:03:00, Kielek pisze:
A tam **wno wiecie o stawkach w Allianz... po prostu moja żonka je ustala pośrednio i dlatego na Fordy są niskie, bo przeca nie będziemy płacić wysokich, nie...

Pozdrawiamy małżonke

ludzie ! Piszecie ze płacicie 400 zł... i co z tego ? napiszcie ile macie znizek itp. Taka sucha informacja, o stace oderwana od zniżek, wieku, miasta zamieszkania jest bezwartościowa

Zero! podejdz na pocztę oni podobno maja niezle stawki w stosunku do innych firm
a tak wogóle to podaj ile miales zniżek, lat bezszkodowych, ile szkód ostatnio.... popytam tu i ówdzie
przechodziłem przez OC w zeszłym miesiącu i jeszcze mam zapisanych pare telefonów i notatki z wizyt w ubezpieczalniach

Cytat:
2005-03-24 22:36:15, Gerusik pisze:
Pozdrawiamy małżonke ludzie ! Piszecie ze płacicie 400 zł... i co z tego ? napiszcie ile macie znizek itp. Taka sucha informacja, o stace oderwana od zniżek, wieku, miasta zamieszkania jest bezwartościowa Zero! podejdz na pocztę oni podobno maja niezle stawki w stosunku do innych firm a tak wogóle to podaj ile miales zniżek, lat bezszkodowych, ile szkód ostatnio.... popytam tu i ówdzie przechodziłem przez OC w zeszłym miesiącu i jeszcze mam zapisanych pare telefonów i notatki z wizyt w ubezpieczalniach

No tak Gerusik masz rację Kraków silnik 1,6 stawka w Alianzie 330zł za OC rocznie przy max (60%) zniżkach...wiek 43 lata 20lat bezszkodowej jazdy...Chodziło mi tylko o to że przy tych samych warunkach PZU ( w którym byłem do tej pory chciało ode mnie za to samo 615zł

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2005-03-24 22:50:03 ]

... niop ... kumpel w Krakowie po naciągnięciu na 40% .... silnik 1.8 td ..... zapłacił coś koło 1000 zł ...... nie ma ukończonych 25 lat .....

hmm znizek mam 0% prawko od września nie ukończone 25 lat (mam dokładnie 23) wypadków z mojej winy 0 a nie z mojej winy 1

w alianz wyszło mi oc na 1133 zł