MotoNews.pl

Drzwi pasażera się nie otwierają

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem w archiwum, ale jakoś nie trafiłem na taki problem (może nie byłem zbyt dokładny). Zima i mrozy odeszły, a tu psikus - od wczoraj nie otwierają się z centrala drzwi pasażera. Ręcznie można wyciągnąć knypa, ale z trudem, później wszystko się zamyka, więc siłownik raczej ok. Więc ...

Cytat:
2005-04-10 19:45:36, Walus pisze:
Szukałem w archiwum, ale jakoś nie trafiłem na taki problem (może nie byłem zbyt dokładny). Zima i mrozy odeszły, a tu psikus - od wczoraj nie otwierają się z centrala drzwi pasażera. Ręcznie można wyciągnąć knypa, ale z trudem, później wszystko się zamyka, więc siłownik raczej ok. Więc ...

stawiam jednak na siłownik albo wiązkę we przejściu do drzwi

walus..nie ma co spekulowac..nie unikniesz zdjecia tapicerki..i sprawa bedzie jasna..bogdan podal 2 najbardziej prawdopodobne przyczyny..po rozebraniu sprawa bedzie jasna..swoja droga to wprawdzie mi wszystko dziala..jak dotad przez 8 lat tylko lewe drzwi pasazera odmowily posluszenstwa i jestnowy silownik..ale jak patrze o ile lepiej ten nowy silownik chodzi to juz wiem ze jesli padnie mi jakis nastepny silownik to wtedy wymienie wszystkie..koszty nieduze i warto wg mnie

stawiam na rozregulowane polaczenie pretow silownika z pretem rygla...identyko sytuacje mialem 2 dni temu w Astzre F i objaw identyczny

a jak sie to reguluje??? bo ja mam to samo tyle ze raz dziala raz nie!!!

Cytat:
2005-04-13 18:46:39, FGM2 pisze:
a jak sie to reguluje??? bo ja mam to samo tyle ze raz dziala raz nie!!!

Ano właśnie - dobre pytanie na przyszłość, bo na razie samo przeszło jak ręką odjął.....

Widac kazdemu przeszło, naszczescie w moim tez przeszło