PONY - listwy boczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z listwami bocznymi na drzwiach. Są "spuchnięte", odłażą, pod spodem są pewnie przeżarte.
Chcę je zastąpić czyms innym. Ma ktoś jakiś pomysł?

szkoda ze jestes z Krakowa w Łodzi jest firma ktora produkuje listwy naklejane dla wielu dilerow i prywatnych klientow
ma calkiem spory wybor wzorow listew gumowych

ja pojechalem z accentem wybralem sobie ksztalt listwy i przycieli mi ladnie na miejscu - zaplacilem cos kolo 60zl chyba za 4 listwy

tez mam w jednym accencie z 1999r wciskane listwy na zatrzaski ktore wenatrz maja takie metalowe prowadnice, ktore koroduja
z tego wzgledu po lakierowaniu boku (sam lakiernik mi tak doradzil) nie zalozylem tych oryginalnych listew na spinki tylko kupilem w w/w firmie
jak ktos chce podam nr tel do tej firmy
swego czasu robili listwy dla salonu SUZUKI w Łodzi

tez mam zgnite dwie listwy takie z bablami
i jak bylem na warsztacie to mi szef pokazal ze listwy na metry sie kupuje
docinasz naklejasz i juz
pojedz najlepiej na gielde i zobacz a napewno wybor bedziesz mial szeroki
wiem ze jest jakas firma i to chyba nie jedna ktora ma sprzedaz wysylkowa
ale wtedy nie pomacasz towaru
jak znajde to wrzuce linka
zdaje sie ze na allegro tez sie oglaszaja
sam tez bede chcial cos dopasowac
ale nie chce czarnych ani chromowych
auto mam srebrne i musze cos pod kolor podpasowac

zmieniałem listwy w tamtym roku. kupiłem na giełdzie w gliwicach na metry . czarna prosta listwa to kosz około 100 pln na całe autko / cena zależna od szeroksci ewentualnie od wyglądu

mozna prosic o namia w lodzi na ta firme tel adres??

podaje tel 676-21-85 jest to ulica Niciarniana chyba 49 ale nie pamietam dokladnie
zadzwon a pan ci wyjasni jak dojechac

daj znac czy firma jeszcze istnieje ???

obok w tym samym budynku jest firma ktora robi spoilery oto namiar wiec i adres raczej ten sam

Cetus

P.P.H.U. Cetus
Ulica Niciarniana 49 (teren Wifamy)
92-320 Łódź
Telefony: 042 676 3540 0601 234 895

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-03-29 23:40:15 ]

Ja robilem remont kapitalny blachy w Poniaku w te lato i kupilem listwy fajne na metry. Rzeczywiscie pod oryginalnymi listwami byla straszna korozja, prawie jak na rantach blotników. Nie pamietam ile placilem za te listwy, byly jednak dosc tanie - w porównaniu do calego remontu. Oryginalnych listew chyba nie warto kupowac, a te sprzedawane na metry czasami są ladniejsze niz te oryginalne. Zobaczymy jak będą sie trzymac za rok czy dwa - na razie jedna zime przetrwaly bez szwanku.

miałem takie klejonki "na metry" na cienkaczu przetrwały dwie zimy i intensywne oględziny przy sprzedaży autka,uważam że to lepsze rozwiązanie niż orginały -warunek powodzenia : dokładnie przygotować powierzchnie i nie spieszyć się

A tu cos dla zainteresowanych zakupem tych listw!! Sam sie chyba skusze
moto.allegro.pl/show_item.php?item=45871028

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-04-01 13:59:13 ]

Cytat:
2005-03-31 16:16:54, Maciek1980 pisze:
Ja robilem remont kapitalny blachy w Poniaku w te lato i kupilem listwy fajne na metry. Rzeczywiscie pod oryginalnymi listwami byla straszna korozja, prawie jak na rantach blotników. Nie pamietam ile placilem za te listwy, byly jednak dosc tanie - w porównaniu do calego remontu. Oryginalnych listew chyba nie warto kupowac, a te sprzedawane na metry czasami są ladniejsze niz te oryginalne. Zobaczymy jak będą sie trzymac za rok czy dwa - na razie jedna zime przetrwaly bez szwanku.

A mozna wiedziec ile wyniosla cie blacharka i co wymieniales, robiles itd??

Oczywiscie ze mozna wiedziec. Kupilem dwa progi, dwa przednie blotniki, latana byla podloga i wstawiane podluznice bo byly pognite , tylne blotniki byly takze łatane kupilem nowa szybe bo stara byla porysowana i peknieta. W wielu róznych miejscach byla korozja, i te miejsca byly spawane, sklejalem przednia atrape bo byla polamana. Kupilem 4 plastikowe nadkola. Prostowane byly mocowania zderzaka przedniego i tylnego, bo byly mocno pogiete. Potem caly byl lakierowany. Oczywiscie w profesjonalnej lakierni, kilkukrotnie tak jak wymaga tego sztuka lakiernicza.

Co do kosztów to kosztowalo mnie to 4000zl, duza czesc prac wykonalem sam - cale rozlozenie i zlozenie wnetrza (a to sporo roboty). Musialem wszystko ze srodka wyrzucic zostala tylko tablica rozdzielcza i potem to zlozyc, na szczescie sie udalo. Wszystko trwalo ponad miesiac, bo zalezalo mi na porzadnym wykonaniu prac a nie na szybkosci. Byc moze da sie to zrobic wszystko taniej, ale ja wolalem zaplacic troche wiecej i zrobic to u kogos do kogo mam zaufanie i wiem ze nie odstawia fuszerki tylko robi auto bardzo porzadnie.

Niestety nie pamietam ile konkretnie które blachy kosztowaly, tym niemniej najwyzszy koszt to lakierowanie.
Jesli masz jeszcze jakies pytania to wal smialo.

Witam
Nie wiem czy temat jest aktualny, ale chcę powiedzieś że listwy pasują przynajmniej do 4 drzwiowego Pony od lanosa lub nubiry są one przyklejane.Ja tak zrobiłem i mam spokuj od trzech lat, wyglądają całkiem fajnie
Pozdrawiam