Wybieram się w trasę ale ..................(Accent 1.3)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Mam zamiar teraz w weekend wybrać sie w dłuższą trasę , i nie miał bym problemu gdyby nie to ze dzisiaj rano odpaliłem auto, i zaświeciła mi sie kontrolka "Check Engine" pali się cały czas i nie chce gasnąć. Kiedyś już wczesniej miałem taki problem ale okazało się ze miałem coś nie tak z wydechem. Wydech został zespawany i problem minął. Ale dnia dzisiejszego po długim czasie znowu się zapaliła (jak mnie to wkurza) , i teraz ma m pytanie , co to może być i czy mogę bezpieczenie pojechać w podróż czy lepiej tego nie robić. Mam jeszcze 1 temacik , jak pada deszcz to silnik pracuje nie równo na początku (szarpie przy przyśpieszaniu) jak się nagrzeje to wtedy jest w miarę ok no czasami zdarzy mu się szarpnąć ale jest zdecydowanie lepiej . O co może w tym chodzić ?
Dzieki za rady
Pozdrawiam

Z check enignem niec nie doradze bo sie nie znam.
A jesli chodzi o szarpanie podczas kiedy jest wilgoc to najprawdopodobniej cos z elektyrka, moze kable WN beda do wymiany. Ogolnie mozna zalozyc ze jesli powstaje problem z silnikiem zza kazdym razem kiedy jest wilgotno/pada deszcz to trzeba sie przyjrzec elektryce, bo nieszczelnosci (przebicia) w tym ukladzie daja podatnosc na takie warunki pogodowe.

DZIĘKI KOLARGOL , TAK WŁASNIE MYŚLAŁEM ZE KABLE WN , ALE BARDZIE IRYTUJE MNIE TEN CHECK ENGINE.
ZNAWCY TEMATU WYPOWIADAJCIE SIĘ ))
POZDRAWIAM

Spróbuj zrobić reset kompa (odłączyć aku na jakis czas) moze to pomoże.

No z tym odłaczaniem akumulatora to ja bym się jednak wstrzymał. Jak mi zaczęła się świecić kontrolka poduszek to zdjąłem właśnie klemę z akumulatora i nic to nie dało. Potem w serwisie jak podłączyli mnie do kompa to przez to odłączenie akumulatora miałem jeszcze błąd ABSu...

HMMMMM . TO CIEKAWE ALE CHYBA NIE BĘDE MIAŁ INNEGO WYJŚCIA, JAK ZDJĄC KLEMY Z AKUMULATORA PONIEWAŻ DO MECHANIKA JUŻ NIE ZDĄŻE(POZA TYM PEWNIE BY SOBIE ODPOWIEDNIO POLICZYLI). MAM NADZIEJE ZE NIE SPIEPRZĘ BARDZIEJ NIŻ JEST.
POZDRAWIAM

NO I KLEMY ZOSTAŁY ZDJĘTE. ALE NIESTETY NIC NIE POMAGA JAK CHECK SIĘ ŚWIECIŁ TAK SIĘ ŚWIECI JUŻ POMAŁU NIE WIEM CO MAM ZACZĄC MYŚLEĆ O TYM HYUNDAIU ODKĄD GO KUPIŁEM NIBY TAKIE PIERDOŁY ALE CAŁY CZAS COŚ SIĘ DZIEJE.TEN SILNICZEK TEŻ NIE DO KOŃCA DOBRZE PRACUJE SZARPIE ITP..DLATEGO NIE BEDE WNIKAŁ I W TRASĘ POJADĘ TOYOTKĄ ONA NAPEWNO NIE ZAWIEDZIE. NIE CHCE KRYTYKOWAĆ HYUNDAIA ALE MOGŁY BY BYĆ LEPSZE.

A tak w ogóle to dlaczego krzyczysz cały czas?

Rozumiec MacTB można się zdenerwować )
pozdrówka

Dlatego moj poszedl..........................w pizdu

Cytat:
2005-05-05 00:07:08, Waciu pisze:
Dlatego moj poszedl..........................w pizdu

Bez komentarza - HFP Memberze. Właśnie, dlaczego Memberze?
Gadi