| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-04-14 15:38:12 ostatnio wybralem sie w dluzsza trase i po porwocie popsulo mi sie sprzeglo... chyba popsulo bo wczesniej mialem wysoko dosc pedal sprzegla i lekkie nacisniecie powodowalo juz wysprzeglanie, teraz sprzeglo bierze dopiero od polowy pedalu co to moze byc?
druga sprawa to wycieraczki reflektorow przednich szukalem na forum ale nie moglem odnalezc, nie wiem czemu ale one mi nie dzialaja, zostaly odlaczone bo robily zwarcie jakies, ale jak podlaczam wlaczam swiatla na uruchomionym silniku rzecz jasna i wlaczam wycieraczki i spryskiwacze to te na lampach ani drgna ani nie ciagnei plynu ani nic, podlaczyle m chyba dobrze jedna kostka tam idzie do podlaczenia tego no ale nic... no i teraz trzeci problem, mianowicie wentylator chlodnicy, na jakiej zasadzie on dziala? kiedy sie wlacza? bo zauwazylem ze jak teraz sa wysokie dosc temperatury to wskazowka temperatury czesto jest troche bardziej na prawo a nie pionowo no i nie zauwazylem zeby wentylator sie wlaczal jak zrobic zeby on dzialal ?:} ewneulanie jak sprawdzic czy on w ogole dziala, jakie macie jeszcze patenty na obnizenie temperatury silnika?(szukalem na forum znalazlem postow pare oraz jeden w ktorym jest krok po kroku no ale nie znalazlem przyczyny, macie jakies pomysly?) jeszcze jedna sprawa mianowicie jak powinny byc podlaczone kabelki do tego termostatu w chlodnic yczy jak to sie zwie, na gorze czarny na dole bialy czy jak ?bo nie moge dojsc:} [ wiadomość edytowana przez: kangurek dnia 2005-04-14 16:25:07 ] |
mcbrain SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 3d Warszawa / Wejherowo | 2005-04-14 18:00:36 W samarze wycieraczki na reflektorach włączają się (chyba) tylko jak masz zapalone światła i pryskasz przednią szybę... |
kangurek lada 2107 Hajnówka | 2005-04-14 18:22:58 wycieraczki juz naprawilem ale itak je odlaczylem bo slabo dzialaja i spryskiwacz do nich mi nie dziala,
jak wyregulowac to sprzeglo? ;D bo jestem laikiem wiec jak mozecie to tak krok po kroku mi powiedzcie
wentylator dziala, bo stykalem te przewody co ida do chlodnicy i sie krecil, tylko teraz nie wiem czy podlaczylem te przewody dobrze ![]() plus powinien byc na dole czy na gorze?![]() |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2005-04-14 19:01:55
nie ma znaczenia. pewnie czujnik padł. |