Problem pomarańczowa kontrolka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem występuje w samochodzie opel astra 1,6 sedan r. 1995 . Podczas jazdy czasami pojawia sie pomarańczowa kontrolka na niej jest bodajże narysowany silnik. Jak sie pojawi odrazu spadają obroty do 500 i sie nie da jezdzic spotkał sie ktoś może z takim problemem? Jezeli to ma znaczeenie w aucie jest instalacja LPG

Zgóry dziękuje za pomoc i porady Maras

i zapomniałem bym bardzo dużo zacząl palic LPG 15 L / 100 km

Eh nie wiem jak to jest w samochodach z gazem ale u mojego brata w Corolli też się kiedyś zapaliła kontrolka od silnika i po pewnym czasie zatarł silnik tz. to była ewidentnie jego wina bo nie lał oleju ale lepiej zajedź do mechanika bo to nic dobrego nie wróży.

Jest to kontrolka komputera. Jej miganie świadczy o sporadycznym blędzie. W oplu możesz sobie bląd "wymigać poprzez zmostkowanie odpowiednich styków w gniazdku diagnostycznym.

Tak wogóle to jest prawdopodobnie kontrolka wtrysku.i nie masz sie co martwić że ona się świeci na gazie (bo tak musi być).chyba że zapala się na benzynie to sprawdz czy masz dpbry emulator.powodzenia!

siemanko. mialem taki sam problem w oplu omie a na gazie podczas jazdy zapalala sie pomaranczowa kontrolka z zarysami silnika. gdy przelaczalem na bene tylko na chwilke gasla. gazownicy nie dokladnie podokrecali obejmy sciagajace i auto dostawalo lewych obrotow. pojechalem do nich postraszylem , pogrzebali sprawdzili zrobili i po problemie.

przedewszystkim jak nie macie emulacji sondy lambda to wam sie bedzie swiecic ... Jednak ja bym podjechal jednak do jakiegos mechanika co zczytuje kody usterek