[126 swap] nowy evolution mojej padaki :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec zolty znow na drodze, heh dopiero co udalo mi sie zalozyc kapcie 175/50 i 165/55 a tu spadl sobie snieg dlugo sobie na alusach nie pojezdzilem , ale do rzeczy. w silniku porobione:

- glowica od 1.2 mpi (powiekszone kanaly + polerka, polerowane zawory, planowanie 0,6mm)
- kompletny uklad ssacy od 1.2 mpi z przepustnica 38mm
- kolektor + dwururka od palio (4-2-1)
- walek kaluza motorsport
- stopka pod filtr oleju uno turbo
- chlodnica oleju pug boxer 2,5td

+ pare innych patentow.

przewidywana moc po dotarciu ok 70-75KM i ok. 95Nm momentu. narazie silnik na dotarciu jezdzi jeszcze na pompie spi (mpi juz czeka) i przepustnica otwiera mi sie w 70% tylko

kilka fotek (robionych dzis jak snieg spadl ):

i filmik z dzwiekiem nowego wydechu: wydech - filmik WMV v9 - 3,7MB

Zoltar podziel się z innymi furiatami kasą żebysmy też mogli sobie tak dopracować furki A tak na poważnie pełen szacunek za serce i kase włożone w malca, niech Ci sie teraz tylko dobrze odwdzięczy a i wydech całkiem ładnie buczy

jak smiesz zakladac takie opony-przeciez one sie nie nadaja żarciik
a tak powaznie to jak na 6'ki to cos maly trazpez wyszedl-wlasciwie wogole chyba nie ma trapezu z opony

fajny , bardzo fajny bączek , pogratulować tylko

aj no wszytko lalka tylko trzeba było troche poupalac tak jak to tylko Ty potrafisz , pozdrwiam i tak trzymać

Też takiego chcę!!!!!!!!!!!!!! Zoltar podziel się!! a tak serio to rispect za upór w ładowanie tyle siebie i kasy w maluszka!!

Pozdro

Cytat:
2004-11-22 17:09:35, kabul pisze:
jak smiesz zakladac takie opony-przeciez one sie nie nadaja żarciik a tak powaznie to jak na 6'ki to cos maly trazpez wyszedl-wlasciwie wogole chyba nie ma trapezu z opony

wiem tak nie wolno takich opon zakladac na 6" 175/50 nie wchodzi w trapez jak widac na fotce lezy rowno. 165/55 jest bardzo dziwna opona niby rozmiarowo niewiele wezsza a tak naprawde wyglada jak 155 albo i wezej, ta sie wlasnie konkretnie rozlala na feldze co widac na fotkach pozniej:

co do upalania najpierw docierka i trzeba dopiescic ta konstrukcje bo jeszcze nie chodzi tak jak powinna, poza tym te laczki ida do garazu drift przy 10kmh i na max udalo mi sie rozpedzic do 50kmh i wywinalem baka troche za pozno na te oponexy juz

uspawam jakies zimowki i zobaczymy co to potrafi. jak juz dotre motor i wszystko bedzie banglac (bo pare pierdol jeszcze daje dupy) to jade do swiatka na rolkach pojezdzic troche (80pln to kosztuje u niego wiec luzik).

Siema

Wszystko ci wyszlo zaj..scie ale jest jedno ale aluchaj z tymi wytsajcymi oponamiz tylu to nie pojezdzisz za dlugo. Ja bedziesz mial kontrole to na 100 % masz zabierany dowod. Ja bym to zmienil na twojim miejscu ale zrob tak zeby opona bylo rozwo z nadkolem

Cytat:
2004-11-22 17:29:38, HuHu pisze:
Siema Wszystko ci wyszlo zaj..scie ale jest jedno ale aluchaj z tymi wytsajcymi oponamiz tylu to nie pojezdzisz za dlugo. Ja bedziesz mial kontrole to na 100 % masz zabierany dowod. Ja bym to zmienil na twojim miejscu ale zrob tak zeby opona bylo rozwo z nadkolem

wiem te felgi byly generalnie pod poszerzenia kupione a zalozone sa tak po prostu bo wszystkie inne komplety kol upalilem jakie mialem i na czyms trzeba bylo jezdzic teraz i tak zimowki na stalowkach przyjada a na wiosne trzeba jakis wide-body-kit zapodac lub uspawac jakies poszerzenia. jak miga juz bede mial to sie moze pobawie na jakims blotniku

Mam jedno pytanko zeby miec takie cudo 75 konne to budowe liczy sie w stowkach czy tysiacach zlotych

Cytat:
2004-11-22 17:46:25, HuHu pisze:
Mam jedno pytanko zeby miec takie cudo 75 konne to budowe liczy sie w stowkach czy tysiacach zlotych

niestety tysiacach

tysiacach ale ile??2000 na pewno za malo..ale 4 na pewno za duzo....co do opisu i wygladu RESPECT

Cytat:
2004-11-22 18:58:22, Pat_kdb pisze:
tysiacach ale ile??2000 na pewno za malo..ale 4 na pewno za duzo....co do opisu i wygladu RESPECT

oj zdziwiłbys sie ze 4 klocki to za duzo....

Cytat:
2004-11-22 18:58:22, Pat_kdb pisze:

Zarzuć jakąś sumę pięciocyfrową to pogadamy "ciepło-zimno" .
Chyba mylisz auta - low budget to JA robie

BTW - o co chodzi z tym filmikiem? Czemu zagłuszyłeś taki przyjemny dźwięk jakąś piosnką? Daj że wersję "pure exhaust" bo milutko to "szemra" . Odcina tez brzmi nieźle - hardkorowe docieranie .

jamowie o przerobce.......z 1.1 na 1.2

ROX

nie no, nie chce bawic sie w jakiegos wscibskiego i zazdrosnego skur**** ale mysle ze 4 klocki Zoltar mógł tam spokojnie wpakowac.... Ale nie liczy sie to co było i to co sie wydało tylko to co jest, a jest... pieknie Nic dodać, nic ująć, prawdziwy furious
A z 1.1 na 1.2.... zalezy jak lezy,jak robisz i gdzie robisz moim zdaniem...

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2004-11-22 21:34:10 ]

no padaka widze sie rozwija z dnia na dzien tak trzymaj, zóltek jest wielki.

Co do sumy, niewazne ile Zoltara to kosztowalo, wazne ze odwazyl sie inwestowac w malucha a nie w jakiego zachodniego dupowoza.
Dyskusja na ten temat juz byla wiec skonczmy temat kosztow

baaaaa Dejta dobrze prawi. A tak btw Zoltar, Tobie to ciagle mało chyba Jedno za drugim idzie info i nas zaskakuje Tylko wiesz, te docieranie to niezbyt intensywnie zebys nie zje*** tych 75 koników Chociaz co ja robie, ojca dzieci ucze robic

no mnie sie tez podoba Warto wydawac kase zeby takie cudo moglo ŻYĆ Popieram Cie Zoltar w 100%