Spalanie lpg i benzy na raz??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem młodym uzytkownikiem instalacji lpg i slyszalem ze podczas pracy samochodu na gazie autko zuzywa tez benze.To prawda??Normalnie bym w to nie uwierzyl ale u mnie a astrze chyba tak sie dzieje.Na benzie autko tylko zapalam i jezdze na gazie a benza znika.Troche mnie to irytuje,wiec prosil bym o pomoc.null

Moze tak byc jezeli komputer Ci padł albo go zle ktos poprostu podlonczyl wtedy i chla benzyne i gaz A jaka masz instalke i z jakim kompem??

Mi na same rozruchy i doprowadzenie do minimalnej temperatury silnika potrafi spalić 8 l / tydzien .A przy rozruchach szczególnie w taką pogodę potrafi naprawdę dużo spalić .Poza tym mozesz mieć zbyt wysoki próg przełaczania ustawiony w sterowniku ,choc nie wiem jaki masz sterownik i na co reaguje na obroty ,temperaturę czy na to i na to .A jednocześnie raczej nie pobiera obu paliw bo mieszanka była by raczej niepalna ,zbyt bogata .Pozdrawiam

Cytat:
2005-03-17 21:43:52, mike_from_mars pisze:
Jestem młodym uzytkownikiem instalacji lpg i slyszalem ze podczas pracy samochodu na gazie autko zuzywa tez benze.To prawda??Normalnie bym w to nie uwierzyl ale u mnie a astrze chyba tak sie dzieje.Na benzie autko tylko zapalam i jezdze na gazie a benza znika.Troche mnie to irytuje,wiec prosil bym o pomoc.null

nie no albo jeżdzisz na gazie albo na benzynie, ni emoże brac dwóch naraz.
może emulator padł i jeżdzisz na dwóch paliwach.

Ewentualnie jeśłi benzyna ci znika może jakas nieszczelność, np bak.Kumpel miał tak ostatnio w Sienie tez mu benzyna znikała przy jeżdzi ena gazie, a okazało się że bak dziurawy

Jeśli to astra 1 to bym sie tak bardzo nie przejmował bo u mnie też bierze beny przy odpalaniu sporo, szczególnie jak mróz...

Witam !
W układzie gazowym jest elektromagnetyczny
zawór paliwa,którego zadaniem jest zamknięcie
dopływu benzyny z chwilą przełączenia auta na gaz !
Sprawia to ,że nie jest możliwe takie zjawisko jak
opisujesz-teoretycznie.Problem tkmi w szczelności tego
urządzenia,a mianowicie zawór ten posiada regulacje.
Wystarczy podjechać do jakiegoś gazownika i problem
zniknie.Taka regulacja to kilka minut,a koszt 5-10zł
Pozdrawiam !

Cytat:
2005-03-21 00:20:01, toms55 pisze:
W układzie gazowym jest elektromagnetyczny zawór paliwa,którego zadaniem jest zamknięcie dopływu benzyny z chwilą przełączenia auta na gaz !

Ciekawostka.Mam nadzieję że piszesz tylko o gaźnikowcach, a nie o wtrysku?
Cytat:
Sprawia to ,że nie jest możliwe takie zjawisko jak opisujesz-teoretycznie.

Wszystko jest możliwe.
Spalanie gazu i beny na raz?

Temat "morze",a może jakiś gazownik coś napisze
bo inaczej to szkoda tylko czasu

witam
Jestem posiadaczem autka twingo z 2001 roku i miałem taki sam problem. Równolegle "ubywała" ze zbiornika benzyna i gaz.
Okazało się ,że gaziarz zapomniał mi powiedzieć, że "ten typ tak ma". Krótko mówiąc w moim aucie (a pewnie i w Twoim) stan poziomu benzyny odczytywany jest z bieżącego zużycia paliwa (jakiegokolwiek, silnik nie rozpoznaje ,czy to gaz, czy benzyna), a nie z typowego "pływaka" w zbiorniku benzyny.
Jeżeli coś niezrozumiale napisałem proszę o email.
hallotron

witam
Jestem posiadaczem autka twingo z 2001 roku i miałem taki sam problem. Równolegle "ubywała" ze zbiornika benzyna i gaz.
Okazało się ,że gaziarz zapomniał mi powiedzieć, że "ten typ tak ma". Krótko mówiąc w moim aucie (a pewnie i w Twoim) stan poziomu benzyny odczytywany jest z bieżącego zużycia paliwa (jakiegokolwiek, silnik nie rozpoznaje ,czy to gaz, czy benzyna), a nie z typowego "pływaka" w zbiorniku benzyny.
hallotron

witam
hallotron

No to może jeszcze z raz napiszesz....