F128 potrzebny maly drobiazg foty juz zrobione

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorki ze zaczynam nowy temat ale mojego poprzedniego nie moge znalesc albo zostal usuniety albo poprostu slepy jestem

Zrobilem foty sa w profilu moze nie sa najlepsze ale cos tam widac
ten polksiezyc nie wiem dokladnie jak to sie nazywa zamontowany jest po stronie zamachu w takim wyzlobieniu dokladnie takie samo jest od strony rozrzadu zaznaczone na fotce fachowa strzalka no i sam nie wiem ale chyba tam tez powinien byc taki polksiezyc tylko mniejszy

Dzieki za wszelkie odpowiedzi

Pozdrawiam

No juz ci raz na to pytanie odpowiadałem. To się nazywa panewka oporowa. Weź to cudo i pojedź do szlifierzy, oni bedą mieli. I juz więcej watków nie zakładaj bo cię jaśniewielożni moderatorzy będą nienawidzić jak mnie. Z ta drobną róznica ze mnie za co innego

Cytat:
To się nazywa panewka oporowa.

...inaczej zwana półksiężycem oporowym. Nie spiesz się z wycieczką do szlifierzy bo to cudo określa luz osiowy wału i nie może być zrobione ot tak sobie tylko musi mieć odpowiednią grubość żeby wał miał odpowiedni wspomniany wcześniej luz osiowy. Nie wiem jaki jest dla silników 128-trzeba zaglądnąć do serwisówki.

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2005-03-25 18:04:51 ]

sądzę że do f-128 jest jeden wymiar. Więc wystarczy wyjąc go z zastavy która silnik ma praktycznie bliźniaczy... w razie czego zapraszam do mnie do dokonania urocZystego demontazu

Spoko, mozna wyjąć z zastwki, tylko po co kombinować??? Ja właśnie zmieniałem te panewki u siebie i kupiłem nowe w załadzie szlifierskim, Coś 20 albo 30 zł kosztowały, więc chyba nie ma co kombinowac

Witam

dzieki za oswiecenie przynajmniej wiem jak sie to nazywa z zastawki napewno pasuje z tym ze jezdzilem po zlomowcach i nic nie stoi. Moze ktos ma ta czesc i mugl by mi podeslac.

Pozdrawiam